Risotto Ziemniaczane
Risotto ziemniaczane może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 147 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz szalotki, czosnek, liście tymianku i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Risotto Ze Słodkich Ziemniaków, Risotto Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Risotto Ze Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę 1/4 cala; umieścić w dużej misce i przykryć wodą.
W 5-do 6-quart patelni na średnim ogniu, roztopić masło.
Dodać szalotki i czosnek i mieszać, aż szalotki są kulejące, o 1 minutę.
Ziemniaki odsączyć i dodać do patelni, wraz z tymiankiem i rozmarynem. Często mieszaj, aż ziemniaki pojawią się lekko przezroczyste, około 8 minut.
Dodaj bulion i mieszaj często, aż ziemniaki będą miękkie do ugryzienia i wchłoną większość płynu, 12 do 15 minut.
Dodaj śmietanę i mieszaj często, aż prawie wszystko zostanie wchłonięte, 2 do 4 minut.
Dodać sól i pieprz do smaku.