Risotto ze szpinakiem

Risotto ze szpinakiem
Jeśli chcesz dodać więcej Morze Śródziemne przepisy do twojego repertuaru, Risotto ze szpinakiem może być przepis, który powinieneś wypróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1196 kalorii, 111g białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest raczej zdrowe od jednej porcji pokrywa 9% Twoich codziennych potrzeb witamin i minerałów. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka oliwy z oliwek, ryż carnaroli, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć liście szpinaku można śledzić to danie główne z Tarta cebulowo-oliwkowa jako deser. Kosztorysowanie 6,44 zł / porcja, ten przepis jest drogi. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Jest dostarczany przez www.seriouseats.com. użytkownicy, którzy lubili ten przepis, również lubili Risotto Ze Szpinakiem, Risotto Ze Szpinakiem, oraz Risotto ze szpinakiem.

Instrukcje

1
Szpinak opłukać i osuszyć. Pokrój liście, garść na raz, w paski o szerokości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
2
Podgrzać wodę w garnku prawie do wrzenia. Przykryj i trzymaj bardzo gorąco na piecu, w pobliżu patelni do risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
W rondlu umieścić oliwę z oliwek, cebulę i 1/2 łyżeczki soli, ustawić na średnim ogniu i dobrze wymieszać. Gotować, często mieszając, aż cebula zwiędnie i zacznie kolorować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Wlać ryż na raz, podnieść ogień i ciągle mieszać przez około 2 minuty, aż ziarna ryżu są tosty (nie rumiane) i zrobić dźwięk klikania na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Wlać wino i mieszać dookoła patelni, aż odparuje i ryż jest suchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Chochla w 2 szklanki gorącej wody, wystarczy na pokrycie ryżu. Gotować przez minutę lub dwie, mieszając, a następnie ułożyć rozdrobniony szpinak na wierzchu ryżu i mieszać równomiernie, gdy szpinak więdnie, a ryż stopniowo wchłania prawie całą wilgoć, 5 minut lub więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
7
Kiedy można zobaczyć dno rondla jak wymieszać, Chochla w większej ilości wody na pokrycie ryżu, i wymieszać w pozostałej 1/2 łyżeczki soli. Gotuj, często mieszając, ponieważ risotto rozwija kremową zawiesinę. Ponownie, gdy ciecz jest prawie całkowicie wchłonięta, kadzi w innym kubku lub tak wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
ChochlaChochla
8
Po gotowaniu risotto przez 15 do 20 minut i wlaniu 6 szklanek wody, smak; dodać więcej soli lub więcej gorącej wody w razie potrzeby. Po zakończeniu al dente i kremowy, wyłączyć ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
9
Wrzucić kawałki masła, energicznie wymieszać, następnie ubić w 1/2 szklanki startego sera, a na wierzch obficie zmielić czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
10
Podawać natychmiast w ciepłych miseczkach z makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia78
Magazyn