Risotto ze szpinakiem
Jeśli chcesz dodać więcej Morze Śródziemne przepisy do twojego repertuaru, Risotto ze szpinakiem może być przepis, który powinieneś wypróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1196 kalorii, 111g białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest raczej zdrowe od jednej porcji pokrywa 9% Twoich codziennych potrzeb witamin i minerałów. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka oliwy z oliwek, ryż carnaroli, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć liście szpinaku można śledzić to danie główne z Tarta cebulowo-oliwkowa jako deser. Kosztorysowanie 6,44 zł / porcja, ten przepis jest drogi. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Jest dostarczany przez www.seriouseats.com. użytkownicy, którzy lubili ten przepis, również lubili Risotto Ze Szpinakiem, Risotto Ze Szpinakiem, oraz Risotto ze szpinakiem.
Instrukcje
Szpinak opłukać i osuszyć. Pokrój liście, garść na raz, w paski o szerokości 1/2 cala.
Podgrzać wodę w garnku prawie do wrzenia. Przykryj i trzymaj bardzo gorąco na piecu, w pobliżu patelni do risotto.
W rondlu umieścić oliwę z oliwek, cebulę i 1/2 łyżeczki soli, ustawić na średnim ogniu i dobrze wymieszać. Gotować, często mieszając, aż cebula zwiędnie i zacznie kolorować.
Wlać ryż na raz, podnieść ogień i ciągle mieszać przez około 2 minuty, aż ziarna ryżu są tosty (nie rumiane) i zrobić dźwięk klikania na patelni.
Wlać wino i mieszać dookoła patelni, aż odparuje i ryż jest suchy.
Chochla w 2 szklanki gorącej wody, wystarczy na pokrycie ryżu. Gotować przez minutę lub dwie, mieszając, a następnie ułożyć rozdrobniony szpinak na wierzchu ryżu i mieszać równomiernie, gdy szpinak więdnie, a ryż stopniowo wchłania prawie całą wilgoć, 5 minut lub więcej.
Kiedy można zobaczyć dno rondla jak wymieszać, Chochla w większej ilości wody na pokrycie ryżu, i wymieszać w pozostałej 1/2 łyżeczki soli. Gotuj, często mieszając, ponieważ risotto rozwija kremową zawiesinę. Ponownie, gdy ciecz jest prawie całkowicie wchłonięta, kadzi w innym kubku lub tak wody.
Po gotowaniu risotto przez 15 do 20 minut i wlaniu 6 szklanek wody, smak; dodać więcej soli lub więcej gorącej wody w razie potrzeby. Po zakończeniu al dente i kremowy, wyłączyć ciepło.
Wrzucić kawałki masła, energicznie wymieszać, następnie ubić w 1/2 szklanki startego sera, a na wierzch obficie zmielić czarny pieprz.
Podawać natychmiast w ciepłych miseczkach z makaronem.