Risotto ze szparagami i koprem włoskim (Wegetariańskie)

Risotto ze szparagami i koprem włoskim (Wegetariańskie)
Przepis Risotto ze szparagami i koprem włoskim (Wegetariański) jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie super bezglutenowe opcja dla miłośników śródziemnomorskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 615 kalorii, 15g białka, oraz 31g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Za 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pietruszki, masła, cebulek kopru włoskiego i oliwy z oliwek. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 62%. Spróbuj Wiosenne zielone Risotto z groszkiem, szparagami i koprem włoskim, Risotto z koprem włoskim i kiełbasą, oraz Risotto Z Cytryną I Koprem Włoskim dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Odmierz 4 litry wody i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
Dodaj łodygi szparagów i 2 łyżki soli. Ustaw kąpiel lodową obok garnka. Blanszuj szparagi przez 1 minutę, włóż do łaźni lodowej i trzymaj szparagi w wodzie do gotowania na później. W międzyczasie posiekaj koper włoski na 1/2-calowe pałeczki i umieść na 12 do 14-calowej patelni z 3-calowymi bokami.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Umieść na średnim ogniu z oliwą z oliwek i cebulą. Gotuj na średnim ogniu, aż zmięknie, ale nie zrumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Dodaj ryż i ciągle mieszając gotuj, aż ryż stanie się nieprzezroczysty, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
5
Dodaj wodę do gotowania szparagów, aż pokryje ryż. Zwiększ ogień, ciągle mieszając i gotuj ryż, aż poziom płynu spadnie poniżej poziomu ryżu. Kontynuuj dodawanie ciepłego płynu do gotowania szparagów, po 1 kadzi na raz, aby utrzymać poziom płynu nad ryżem przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
6
Odcedź szparagi i posiekaj na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
7
Dodaj szparagi do ryżu i gotuj, aż ryż będzie miękki, ale nadal al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Groszek Goya®Groszek Goya®
8
Zdjąć z ognia, dodać masło, Parmigiano i pietruszkę i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
9
Podawaj natychmiast.;

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Chianti, Verdicchio i Trebbiano to świetny wybór na Risotto. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (Magnum) z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (Magnum)
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (Magnum)
Aromaty wiśniowe i fioletowe, trwałe i zaokrąglone smaki przypraw i grzybów. Świetna struktura z elegancką finezją.Dobrze komponuje się z mięsami i sosami do makaronów mięsnych, drobiem i twardymi serami.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn