Risotto ze szparagami i koprem włoskim (Wegetariańskie)
Przepis Risotto ze szparagami i koprem włoskim (Wegetariański) jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie super bezglutenowe opcja dla miłośników śródziemnomorskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 615 kalorii, 15g białka, oraz 31g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Za 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pietruszki, masła, cebulek kopru włoskiego i oliwy z oliwek. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 62%. Spróbuj Wiosenne zielone Risotto z groszkiem, szparagami i koprem włoskim, Risotto z koprem włoskim i kiełbasą, oraz Risotto Z Cytryną I Koprem Włoskim dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Odmierz 4 litry wody i zagotuj.
Dodaj łodygi szparagów i 2 łyżki soli. Ustaw kąpiel lodową obok garnka. Blanszuj szparagi przez 1 minutę, włóż do łaźni lodowej i trzymaj szparagi w wodzie do gotowania na później. W międzyczasie posiekaj koper włoski na 1/2-calowe pałeczki i umieść na 12 do 14-calowej patelni z 3-calowymi bokami.
Umieść na średnim ogniu z oliwą z oliwek i cebulą. Gotuj na średnim ogniu, aż zmięknie, ale nie zrumieni.
Dodaj ryż i ciągle mieszając gotuj, aż ryż stanie się nieprzezroczysty, około 2 minut.
Dodaj wodę do gotowania szparagów, aż pokryje ryż. Zwiększ ogień, ciągle mieszając i gotuj ryż, aż poziom płynu spadnie poniżej poziomu ryżu. Kontynuuj dodawanie ciepłego płynu do gotowania szparagów, po 1 kadzi na raz, aby utrzymać poziom płynu nad ryżem przez 15 minut.
Odcedź szparagi i posiekaj na 1-calowe kawałki.
Dodaj szparagi do ryżu i gotuj, aż ryż będzie miękki, ale nadal al dente.
Zdjąć z ognia, dodać masło, Parmigiano i pietruszkę i wymieszać.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to świetny wybór na Risotto. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (Magnum) z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (Magnum)]()
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (Magnum)
Aromaty wiśniowe i fioletowe, trwałe i zaokrąglone smaki przypraw i grzybów. Świetna struktura z elegancką finezją.Dobrze komponuje się z mięsami i sosami do makaronów mięsnych, drobiem i twardymi serami.