Risotto Ze Szparagami

Risotto Ze Szparagami
Przepis Risotto ze szparagami może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 780 kalorii, 30g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 4,37 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka szparagów, wina, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1569 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Podobne przepisy to Risotto Ze Szparagami, Risotto ze szparagami, oraz Risotto Ze Szparagami.

Instrukcje

1
Podgrzać bulion w małym rondlu, aż dojdzie do niskiego duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Szalotki ugotować na maśle, aby zmiękły, a następnie dodać ryż: w oddzielnym rondlu 3 lub 4 kwartowym podgrzać 1 łyżkę masła na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Dodaj szalotki i gotować przez minutę lub dwie, aż półprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
4
Dodać ryż arborio i gotować przez 2 minuty więcej, mieszając, aż ładnie powlekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż ArborrioRyż Arborrio
1
Dodaj białe wino. Powoli mieszaj, pozwalając ryżowi wchłonąć wino.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
2
Dodać bulion, 1/2 szklanki na raz, dodając dopiero po wchłonięciu poprzedniego dodatku przez ryż: gdy wino zostanie prawie całkowicie wchłonięte, dodaj 1/2 szklanki gorącego bulionu do ryżu. Nadal mieszaj, aż ciecz zostanie prawie całkowicie wchłonięta, dodając więcej wywaru w krokach co 1/2 szklanki. Często mieszaj, aby ryż nie przyklejał się do dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Kontynuuj gotowanie i mieszanie ryżu, dodając trochę bulionu na raz, gotowanie i mieszanie, aż zostanie wchłonięty, aż ryż będzie miękki, ale nadal twardy do ukąszenia, około 20-25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
4
Dodać szparagi: z ostatnią kadzi bulionu dodać szparagi. Mieszać i gotować przez kilka minut, aż risotto wchłonie wywar, ale nadal jest luźny, a szparagi są właśnie gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
5
Uwaga podana ilość zapasów jest przybliżona. Możesz potrzebować trochę mniej lub bardziej. Jeśli potrzebujesz więcej zapasów i znajdziesz się bez, po prostu użyj wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
6
Wymieszać parmezan, pozostały masło, dodać sól, pieprz: wyłączyć ogień. Delikatnie wymieszać z parmezanem i pozostałą 1 łyżką masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
7
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
8
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio są doskonałym wyborem do Risotto. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 62 dolarów.
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień. Mocny i bogaty w pikantne i balsamiczne nuty, a następnie aromaty owoców czerwonych jagód. Delikatne, eleganckie taniny zachwycają podniebienie zapowiadając przyjemny i długi posmak.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia27
Magazyn