Risotto Ze Szparagami

Risotto Ze Szparagami
Przepis Risotto ze szparagami może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 780 kalorii, 30g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 4,37 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka szparagów, wina, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1569 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Podobne przepisy to Risotto Ze Szparagami, Risotto ze szparagami, oraz Risotto Ze Szparagami.

Instrukcje

1
Podgrzać bulion w małym rondlu, aż dojdzie do niskiego duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Szalotki ugotować na maśle, aby zmiękły, a następnie dodać ryż: w oddzielnym rondlu 3 lub 4 kwartowym podgrzać 1 łyżkę masła na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodaj szalotki i gotować przez minutę lub dwie, aż półprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
4
Dodać ryż arborio i gotować przez 2 minuty więcej, mieszając, aż ładnie powlekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż ArborrioRyż Arborrio
1
Dodaj białe wino. Powoli mieszaj, pozwalając ryżowi wchłonąć wino.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Groszek Goya®Groszek Goya®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
2
Dodać bulion, 1/2 szklanki na raz, dodając dopiero po wchłonięciu poprzedniego dodatku przez ryż: gdy wino zostanie prawie całkowicie wchłonięte, dodaj 1/2 szklanki gorącego bulionu do ryżu. Nadal mieszaj, aż ciecz zostanie prawie całkowicie wchłonięta, dodając więcej wywaru w krokach co 1/2 szklanki. Często mieszaj, aby ryż nie przyklejał się do dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®Groszek Goya®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Kontynuuj gotowanie i mieszanie ryżu, dodając trochę bulionu na raz, gotowanie i mieszanie, aż zostanie wchłonięty, aż ryż będzie miękki, ale nadal twardy do ukąszenia, około 20-25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®
4
Dodać szparagi: z ostatnią kadzi bulionu dodać szparagi. Mieszać i gotować przez kilka minut, aż risotto wchłonie wywar, ale nadal jest luźny, a szparagi są właśnie gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
5
Uwaga podana ilość zapasów jest przybliżona. Możesz potrzebować trochę mniej lub bardziej. Jeśli potrzebujesz więcej zapasów i znajdziesz się bez, po prostu użyj wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
6
Wymieszać parmezan, pozostały masło, dodać sól, pieprz: wyłączyć ogień. Delikatnie wymieszać z parmezanem i pozostałą 1 łyżką masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
8
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio są doskonałym wyborem do Risotto. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 62 dolarów.
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień. Mocny i bogaty w pikantne i balsamiczne nuty, a następnie aromaty owoców czerwonych jagód. Delikatne, eleganckie taniny zachwycają podniebienie zapowiadając przyjemny i długi posmak.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia27
Magazyn