Risotto z szynką z groszkiem cukrowym
Risotto z szynką z groszkiem cukrowym może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. To danie główne ma 349 kalorii, 15g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,82 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pieprz, szynkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 43 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Risotto z groszkiem cukrowym i wiosennymi porami, Dziś Kolacja: Zielony Groszek I Groszek Cukrowy W Sosie Sezamowym, oraz Groszek Cukrowy I Groszek Słodki Z Ciepłym Czosnkiem Chile Vinaigrette.
Instrukcje
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotować). Trzymaj ciepło.
Gotować groch we wrzącej wodzie 2 minuty lub do chrupkiego-miękkie.
Odcedzić i spłukać zimną wodą; odcedzić.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj Por na patelnię; gotować 5 minut lub do miękkości, często mieszając.
Dodać czosnek; gotować 30 sekund. Wymieszać z ryżem; gotować 1 minutę.
Dodaj wino; gotuj 2 minuty lub do prawie wchłonięcia płynu, stale mieszając.
Dodawać bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 20 minut).
Dodać szynkę do patelni; gotować 3 minuty lub aż do całkowitego ogrzania. Wymieszać z groszkiem, serem i pieprzem.