Risotto z szampanem i Radicchio

Risotto z szampanem i Radicchio może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka soli, pieprzu, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Sylwester. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wino czy Szampan? Nie Ma Sprawy! Sum smażony na patelni na szampańskim Risotto z sosem Champagne Pan, Sałatka jęczmienna w miseczkach Radicchio z szampanem-winegret pomarańczowy, oraz Risotto z Radicchio dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś bulion i 1 szklankę wody na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotuj). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię i gotować 5 minut lub do miękkości, często mieszając.
Dodać ryż; gotować przez 2 minuty, stale mieszając. Wymieszać w 1 1/2 szklanki szampana; gotować 2 minuty lub do momentu prawie wchłonięcia płynu, stale mieszając. Wymieszać mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 20 minut).
Wymieszać w pozostałej 1/2 szklanki szampana, radicchio, 1/2 szklanki sera, masło, sól, pieprz, i gałka muszkatołowa.
Podawać z pozostałą 1/2 szklanki sera.