Risotto Z Szampanem
Szampańskie Risotto to bezglutenowe przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 614 kalorii, 21g białka, oraz 24g tłuszczu. Na $4.79 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość drogie danie główne dla Sylwester. 53 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i odebrać arborio ryż, sól, prosciutto, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać szampana można śledzić to danie główne z Babeczki szampańskie z włoskim maślanym kremem jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 75%. Spróbuj Wino czy Szampan? Nie Ma Sprawy! Sum smażony na patelni na szampańskim Risotto z sosem Champagne Pan, Risotto Z Szampanem, oraz Risotto Z Szampanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Umieścić plastry prosciutto na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia.
Piec, aż plastry prosciutto są prawie całkowicie chrupiące, o 6 do 8 protokół. Plastry będą chrupiące jeszcze bardziej, jak ostygną. Rezerwa do dekoracji.
W średnim rondlu doprowadzić wywar z kurczaka do wrzenia. Zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu. Szparagi blanszujemy w wywarze z kurczaka przez 2 minuty.
Szparagi wyjąć łyżką szczelinową. Odstaw szparagi na bok i utrzymuj rosół na małym ogniu.
W innym średnim rondlu rozpuść 1 łyżkę masła.
Dodać szalotkę i gotować do miękkości, o 3 protokół.
Dodać ryż Arborio i wymieszać, aby płaszcz w maśle. Kontynuuj opiekanie ryżu, stale mieszając, jeszcze przez około 3 minuty.
Dodaj szampana i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn prawie wyparuje, o 3 protokół.
Dodaj 1/2 szklanki gotującego się bulionu i mieszaj, aż prawie całkowicie się wchłonie, około 2 minut. Kontynuuj gotowanie ryżu, dodając bulion 1/2 szklanki na raz, stale mieszając i pozwalając każdemu dodatkowi bulionu wchłonąć przed dodaniem następnego, aż ryż będzie miękki, ale nadal twardy do ukąszenia, a mieszanina jest kremowa, w sumie około 20 minut.
Zdjąć z ognia. Delikatnie wymieszać ze szparagami, pozostałym masłem, parmezanem, solą i pieprzem. Łyżka risotto do serwowania potraw i udekorować przez rozbicie chrupiące prosciutto na mniejsze kawałki na szczycie risotto.