Risotto z szafranem i krewetkami

Risotto z szafranem i krewetkami może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 461 kalorii, 29g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Mieszanka krewetek, masło, pomidory śliwkowe, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto z szafranem i krewetkami, szafranowe risotto z krewetkami i pistacjami, oraz Szafranowe Risotto z krewetkami i pistacjami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym niereaktywnym rondlu rozgrzej szafran i wino na umiarkowanym ogniu przez 1 minutę. W średnim rondlu, gotować muszle krewetek z 6 1/2 szklanki wody na dużym ogniu przez 5 protokół. Wywar przecedzić do średniego rondla; utrzymywać gorący na umiarkowanie małym ogniu. W dużym niereaktywnym rondlu rozpuścić 1 1/2 łyżki masła na dużym ogniu.
Dodaj krewetki i gotować, mieszając, aż tylko nieprzezroczyste, o 3 protokół; przenieść na talerz.
Dodać pozostałe 1/2 łyżki masła i cebuli na patelni i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż cebula jest przezroczysta, o 2 protokół. Wymieszać z ryżem.
Dodaj płyn szafranowy i gotuj, aż prawie całkowicie odparuje.
Dodaj 1 filiżankę gorących krewetek lub wystarczy, aby utworzyć cienki welon na ryżu. Delikatnie gotować ryż, mieszając, aż płyn zostanie wchłonięty. Powtórz tę procedurę, dodając gorący wywar 1 filiżankę na raz, dopóki nie zostanie użyty, a ryż będzie miękki, ale twardy.
Dodaj krewetki i gotować tylko na ciepło przez. Złożyć pomidory i doprawić solą i pieprzem.