Risotto z Radicchio i wędzoną mozzarellą
Risotto z Radicchio i wędzoną mozzarellą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,06 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 705 kalorii, 20g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką wodę, sól, mozzarellę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Risotto Rosso Andrew Carmelliniego z czerwonym winem, Radicchio i wędzoną mozzarellą, Penne z zwiędłą rukolą, Radicchio i wędzoną mozzarellą, oraz Jedz za osiem dolców: wędzona Mozzarella Pizza z Radicchio i konfiturą cebulową.
Instrukcje
W średnim rondlu przynieś bulion i wodę na wolnym ogniu. W dużym garnku rozgrzać olej na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodać ryż do garnka i mieszać, aż zacznie się matowe, o 2 protokół.
Dodaj wino i sól i gotuj, często mieszając, aż całe wino zostanie wchłonięte.
Dodaj około 1/2 szklanki gotującego się bulionu do ryżu i gotuj, często mieszając, aż bulion zostanie całkowicie wchłonięty. Ryż i bulion powinny delikatnie bąbelkować; dostosować ciepło w razie potrzeby. Kontynuuj gotowanie ryżu, dodając bulion 1/2 szklanki na raz i pozwalając ryżowi wchłonąć bulion przed dodaniem następnej 1/2 szklanki. Gotować ryż w ten sposób, aż prawie miękkie, o 20 protokół.
Dodać radicchio i pietruszka i gotować, aż radicchio i ryż są miękkie, o 5 protokół więcej. Bulion, który nie został wchłonięty, powinien być zagęszczony przez skrobię z ryżu. Może nie trzeba używać całego płynu, lub może trzeba więcej bulionu lub trochę wody.
Pieprz i masło wymieszać do risotto.
Dodaj mozzarellę i mieszać, aż topi się w sieci.
Wino zalecenie: oto risotto, które może stanąć do czerwonego wina. Spróbuj nieoczyszczonego Barbera d ' Alba, żywego i owocowego wina, którego bardzo lekkie taniny nie podkreślają goryczy radicchio.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.