Risotto Z Porami I Pieczarkami
Risotto z porami i pieczarkami może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 172 kalorie, 5G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz ryż arborio, pre-grzyby, oliwa z oliwek i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Risotto z kaszą gryczaną z pieczarkami i porami, Risotto z porami, grzybami Shiitake i truflami, oraz Risotto Z Porami, Grzybami Shiitake I Truflami.
Instrukcje
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu w średnim rondlu. (Nie gotować.) Utrzymywać ciepło na małym ogniu.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać pory i grzyby; podsmażyć 5 minut lub aż por będzie miękki.
Dodaj ryż; gotuj 1 minutę, ciągle mieszając. Wymieszać z winem; gotować 1 minutę lub aż płyn prawie się wchłonie, ciągle mieszając.
Dodać szałwię i ciepły bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta (łącznie około 24 minut). Wymieszać z serem i pieprzem.