Risotto z porami, grzybami Shiitake i truflami może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 5,57 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 493 kalorie, 9g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ryżu arborio, olej truflowy, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Risotto Z Porami, Grzybami Shiitake I Truflami, Komosa ryżowa z porami i grzybami Shiitake, oraz Hummus z Pastrami, porami i grzybami Shiitake dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Porów i śmietanę zagotować w ciężkim średnim rondlu. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, aż pory będą miękkie, a śmietana będzie gęsta, często mieszając, około 15 minut. Doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Przewiń przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Krem
Por
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
1
Rozgrzej piekarnik do 204°. Wrzuć wszystkie składniki na blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
2
Posypać solą i pieprzem. Pieczemy, aż grzyby będą miękkie i jasnobrązowe wokół krawędzi, mieszając od czasu do czasu, o 45 protokół. DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Grzyby
3
Odstawić w temperaturze pokojowej.
1
Roztopić 2 łyżki masła w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać cebulę i gotować, aż zacznie mięknąć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Dodać ryż; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
4
Dodaj wino i mieszaj, aż prawie cała ciecz zostanie wchłonięta, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
5
Dodaj 1 szklankę gorącego bulionu. Gotować na wolnym ogniu, aż bulion prawie się wchłonie, często mieszając, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
6
Dodaj więcej bulionu, 1 szklanka na raz, pozwalając każdy dodatek być wchłaniany przed dodaniem następnego i często mieszając, aż ryż będzie miękki i mieszanina jest kremowy, o 20 minut dłużej. Wymieszać z porem, grzybami, pozostałymi 2 łyżkami masła, serem i truflą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Masło
Ser
Bulion
Por
Ryż
7
Przełożyć do dużej miski, posypać natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Wskazówka Rynkowa
9
Olej z białej trufli jest sprzedawany w niektórych supermarketach oraz w sklepach specjalistycznych i na rynkach włoskich. Czarne trufle są dostępne w sklepach specjalistycznych i od igourmet.com. smakowym substytutem ogolonych trufli jest sos truflowy (19 zł), który można zamówić od fungusamongus.com.
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 62 dolarów za butelkę.