Risotto z porami, grzybami Shiitake i truflami

Risotto z porami, grzybami Shiitake i truflami
Risotto z porami, grzybami Shiitake i truflami może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 5,57 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 493 kalorie, 9g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ryżu arborio, olej truflowy, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Risotto Z Porami, Grzybami Shiitake I Truflami, Komosa ryżowa z porami i grzybami Shiitake, oraz Hummus z Pastrami, porami i grzybami Shiitake dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Porów i śmietanę zagotować w ciężkim średnim rondlu. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, aż pory będą miękkie, a śmietana będzie gęsta, często mieszając, około 15 minut. Doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Przewiń przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KremKrem
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1
Rozgrzej piekarnik do 204°. Wrzuć wszystkie składniki na blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Posypać solą i pieprzem. Pieczemy, aż grzyby będą miękkie i jasnobrązowe wokół krawędzi, mieszając od czasu do czasu, o 45 protokół. DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
3
Odstawić w temperaturze pokojowej.
1
Roztopić 2 łyżki masła w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać cebulę i gotować, aż zacznie mięknąć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodać ryż; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
4
Dodaj wino i mieszaj, aż prawie cała ciecz zostanie wchłonięta, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
5
Dodaj 1 szklankę gorącego bulionu. Gotować na wolnym ogniu, aż bulion prawie się wchłonie, często mieszając, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
6
Dodaj więcej bulionu, 1 szklanka na raz, pozwalając każdy dodatek być wchłaniany przed dodaniem następnego i często mieszając, aż ryż będzie miękki i mieszanina jest kremowy, o 20 minut dłużej. Wymieszać z porem, grzybami, pozostałymi 2 łyżkami masła, serem i truflą.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
SerSer
BulionBulion
PorPor
RyżRyż
7
Przełożyć do dużej miski, posypać natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Wskazówka Rynkowa
9
Olej z białej trufli jest sprzedawany w niektórych supermarketach oraz w sklepach specjalistycznych i na rynkach włoskich. Czarne trufle są dostępne w sklepach specjalistycznych i od igourmet.com. smakowym substytutem ogolonych trufli jest sos truflowy (19 zł), który można zamówić od fungusamongus.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Z Białej TrufliOlej Z Białej Trufli
SOSSOS

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 62 dolarów za butelkę.
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień. Mocny i bogaty w pikantne i balsamiczne nuty, a następnie aromaty owoców czerwonych jagód. Delikatne, eleganckie taniny zachwycają podniebienie zapowiadając przyjemny i długi posmak.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn