Risotto Z Pieczonych Buraczków

Risotto Z Pieczonych Buraczków
Risotto z pieczonych buraczków to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 492 kalorie, 22g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i odebrać arborio ryż, sól, cebula, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Risotto Z Pieczonych Buraczków, Risotto Z Pieczonych Buraczków, oraz Risotto z pieczonych buraków i koziego sera dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ciasno owinąć buraki w podwójną warstwę folii i piec na blasze do bardzo miękkiej, 1 1/4 do 1 1/2 godziny. Schłodzić do ogrzania w opakowaniu foliowym, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Gdy buraki są wystarczająco chłodne, aby je obrać, odrzucając łodygi i końce korzeni, a następnie pokroić w 1/2-calową kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
4
Podczas gdy buraki są chłodzenia, przynieść bulion i wodę na wolnym ogniu w 2-do 3-quart rondel. Przechowywać na wolnym ogniu, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Cebulę ugotować w oleju w szerokim 4-do 6-kwartowym ciężkim garnku na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodaj ryż i gotuj, ciągle mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
7
Dodać wino i dusić energicznie, ciągle mieszając, aż do wchłonięcia, około 1 minuty. Wymieszać 1/2 szklanki bulionu i gotować energicznie, ciągle mieszając, aż bulion zostanie wchłonięty. Kontynuuj gotowanie i dodawanie bulionu, około 1/2 szklanki na raz, stale mieszając i pozwalając każdemu dodatkowi zostać wchłoniętym przed dodaniem następnego, aż ryż będzie po prostu miękki i kremowy-wyglądający, 18 do 22 minut. (Rezerwa resztki bulionu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RyżRyż
WinoWino
8
Wymieszać buraki, sól i pieprz (mieszanina zmieni kolor na jasny różowy) i gotować, mieszając, aż do ogrzania. Cienkie w razie potrzeby z resztkami bulionu, następnie wymieszaj ser i usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
PieprzPieprz
BurakBurak
BulionBulion
SólSól
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn