Risotto Z Pieczonych Buraczków
Risotto z pieczonych buraczków to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 492 kalorie, 22g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i odebrać arborio ryż, sól, cebula, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Risotto Z Pieczonych Buraczków, Risotto Z Pieczonych Buraczków, oraz Risotto z pieczonych buraków i koziego sera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Ciasno owinąć buraki w podwójną warstwę folii i piec na blasze do bardzo miękkiej, 1 1/4 do 1 1/2 godziny. Schłodzić do ogrzania w opakowaniu foliowym, około 20 minut.
Gdy buraki są wystarczająco chłodne, aby je obrać, odrzucając łodygi i końce korzeni, a następnie pokroić w 1/2-calową kostkę.
Podczas gdy buraki są chłodzenia, przynieść bulion i wodę na wolnym ogniu w 2-do 3-quart rondel. Przechowywać na wolnym ogniu, przykryte.
Cebulę ugotować w oleju w szerokim 4-do 6-kwartowym ciężkim garnku na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, około 3 minut.
Dodaj ryż i gotuj, ciągle mieszając, 1 minutę.
Dodać wino i dusić energicznie, ciągle mieszając, aż do wchłonięcia, około 1 minuty. Wymieszać 1/2 szklanki bulionu i gotować energicznie, ciągle mieszając, aż bulion zostanie wchłonięty. Kontynuuj gotowanie i dodawanie bulionu, około 1/2 szklanki na raz, stale mieszając i pozwalając każdemu dodatkowi zostać wchłoniętym przed dodaniem następnego, aż ryż będzie po prostu miękki i kremowy-wyglądający, 18 do 22 minut. (Rezerwa resztki bulionu.)
Wymieszać buraki, sól i pieprz (mieszanina zmieni kolor na jasny różowy) i gotować, mieszając, aż do ogrzania. Cienkie w razie potrzeby z resztkami bulionu, następnie wymieszaj ser i usuń z ognia.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon