Risotto z pieczarkami i kurczakiem
Risotto z grzybami i kurczakiem może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. To danie główne ma 547 kalorii, 28g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pod ręką grzyby, bulion, świeżo zmielony pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Risotto Z Kurczakiem I Grzybami, Risotto z jęczmieniem, kurczakiem i grzybami, oraz Grzybowo-Tymiankowe Risotto Z Udami Kurczaka.
Instrukcje
W dużym garnku rozgrzać masło na umiarkowanym ogniu.
Dodać grzyby. Gotować, mieszając często, aż grzyby są rumiane, o 5 protokół.
Dodać kurczaka, 1/4 łyżeczki soli i pieprz. Gotować, aż kurczak jest po prostu zrobić, 3 do 4 protokół.
Wyjąć mieszaninę z patelni. W średnim rondlu przynieś bulion na wolnym ogniu.
W dużym garnku rozgrzać olej na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodać ryż i mieszać, aż zacznie się matowe, o 2 protokół.
Dodać wino i pozostałe 3/4 łyżeczki soli do ryżu. Gotować, często mieszając, aż całe wino zostanie wchłonięte.
Dodać około 1/2 szklanki gotującego się bulionu i gotować, często mieszając, aż zostanie wchłonięty. Ryż i bulion powinny delikatnie bąbelkować; dostosować ciepło w razie potrzeby. Kontynuuj gotowanie ryżu, dodając bulion 1/2 szklanki na raz i pozwalając ryżu wchłonąć go przed dodaniem następnego 1/2 szklanki. Gotować ryż w ten sposób do miękkości, w sumie 25 do 30 minut. Bulion, który nie został wchłonięty, powinien być zagęszczony przez skrobię z ryżu. Może nie trzeba używać cały płyn, lub może trzeba więcej bulionu lub trochę wody.
Wymieszać z kurczakiem i pieczarkami, parmezanem i pietruszką i podgrzać.
Risotto podawać z dodatkiem parmezanu.
Rekomendacja wina: grzyby i parmezan w tym daniu będą pięknie komponować się z jednym z lżejszych czerwonych Burgundów, które mają owocowość, ziemistość i jędrną kwasowość.