Risotto Z Parmezanem
Risotto z parmezanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 383 kalorie, 13g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.02 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, parmezan, ryż risotto i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Risotto Z Parmezanem, Risotto Z Parmezanem, oraz Risotto Z Pieczarkami Parmezan.
Instrukcje
Przynieś rosół z kurczaka na wolnym ogniu w średnim garnku. Przechowywać na wolnym ogniu, pod przykryciem, na małym ogniu.
Rozgrzać oliwę z oliwek i 2 łyżki. masło na średnim ogniu w grubym dnie 8-qt. trawka.
Dodaj cebulę i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste i zaczyna się złocisty, o 10 protokół.
Dodać ryż i podsmażyć, stale mieszając, aż tylko krawędzie ziaren wyglądają półprzezroczyste, około 3 minut.
Dodać wino i 1/2 łyżeczki. sól i gotować, mieszając, aż wino zostanie całkowicie wchłonięte przez ryż.
Dodaj około 1/2 szklanki gorącego bulionu do ryżu i gotuj, ciągle mieszając, aż bulion zostanie całkowicie wchłonięty przez ryż; zmniejsz ogień do średnio niskiego, jeśli mieszanina zacznie się gotować. Kontynuuj dodawanie bulionu 1/2 szklanki na raz, mieszając, aż każdy dodatek zostanie wchłonięty przed dodaniem następnego, aż ryż będzie po prostu miękki do ukąszenia(15 do 30 minut; zostanie Ci bulion). Utrzymuj ryż na stałym wolnym ogniu.
Wyjąć ryż z ognia i wymieszać z parmezanem, pieprzem, pietruszką, pozostałą 1 łyżeczką. masło i sól do smaku. Aby uzyskać luźniejsze risotto, wymieszaj 1 do 2 szklanek pozostałego bulionu.
Podawać natychmiast, z większą ilością parmezanu na boku do posypania.
* Aby uzyskać przepis, przejdź do sunset.com/chickenbroth
Charakterystyczna kremowość i żucie Risotto pochodzi z samego ryżu, a ryż risotto nie jest zwykłym ryżem. Zawiera dwie różne skrobie: zewnętrzną amylopektynę, która zmiękcza szybciej-zwłaszcza pod presją ciągłego mieszania-tworząc kremowe uczucie w ustach; i wewnętrzną amylozę, która pozostaje stosunkowo jędrna podczas gotowania, aby dać ci ten kęs al dente.
Arborio jest najbardziej starchiest z trzech popularnych rodzajów risotto, i to jest najbardziej podatne na coraz gummy, jak gotuje; wewnątrz, ziarna wydają się być kredowe i kruche. Powszechnie dostępne.
Nasze ulubione, Carnaroli ma dłuższe, wąskie ziarna, które gotują się najbardziej równomiernie i mają najlepszą konsystencję-kremowy bez kleju, i dobre żucie wnętrza. Znajdź na Whole Foods Markets, A. G. Ferrari Foods (agferrari.com), oraz sklepy spożywcze dla smakoszy.
Ziarna Vialone Nano są mniejsze, owalne i tworzą delikatne risotto o orzechowym smaku. Znajdź w A. G. Ferrari Foods (patrz wyżej) i sklepach specjalistycznych.
Niespodzianka: ryż Sushi. Średnioziarnista Marka Nishiki jest kremowa i żująca, i tak bardzo podobna do Arborio, że połowa naszego panelu degustacyjnego nie zauważyła różnicy. Plus, kosztuje mniej niż jakikolwiek włoski ryż risotto.