Risotto Z Orzechami Pekan
Risotto z orzechami pekan może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 80 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 35. Jeśli masz cebulę, oliwę z oliwek, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Risotto Z Orzechami Pekan, Opiekany jęczmień i szparagi "risotto", oraz Jabłkowe Risotto Z Prażonymi Orzechami Pekan.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni.
Dodać ryż, cebulę i czosnek. Gotować, aż cebula będzie miękka, często mieszając.
Dodaj 1 szklankę bulionu; gotuj, aż cała ciecz zostanie wchłonięta, stale mieszając. Powtórz z pozostałym bulionem, dodając 1 szklankę bulionu na raz i gotując, aż cały bulion zostanie dodany, płyn zostanie wchłonięty i ryż jest po prostu miękki.
Dodać pozostałe składniki; dobrze wymieszać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować, jest Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki). MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)]()
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator