Risotto Z Orzechami Pekan

Risotto Z Orzechami Pekan
Risotto z orzechami pekan może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 80 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 35. Jeśli masz cebulę, oliwę z oliwek, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Risotto Z Orzechami Pekan, Opiekany jęczmień i szparagi "risotto", oraz Jabłkowe Risotto Z Prażonymi Orzechami Pekan.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienki-Cienki-
2
Dodać ryż, cebulę i czosnek. Gotować, aż cebula będzie miękka, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Groszek Goya®Groszek Goya®
3
Dodaj 1 szklankę bulionu; gotuj, aż cała ciecz zostanie wchłonięta, stale mieszając. Powtórz z pozostałym bulionem, dodając 1 szklankę bulionu na raz i gotując, aż cały bulion zostanie dodany, płyn zostanie wchłonięty i ryż jest po prostu miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®
4
Dodać pozostałe składniki; dobrze wymieszać.
5
Podawać natychmiast.

Wyposażenie

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować, jest Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki). MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje35
Ocena Zdrowia6
Magazyn