Risotto z kukurydzą słodką z Herbes de Provence

Risotto ze słodkiej kukurydzy z Herbes de Provence może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 450 kalorii, 15g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 15 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, bogaty bulion z kurczaka, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Steki jagnięce z Herbes de Provence i grillowaną słodką cebulą, Herbes de Provence, oraz Herbes de Provence.
Instrukcje
Podgrzać bulion z kurczaka w średnim rondlu na średnim ogniu, aż będzie gorący, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i utrzymać bulion na małym ogniu.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu do gorąca, ale nie palenie. Gotować szalotki, mieszając, tylko do przezroczystego, o 2 protokół.
Dodaj ryż, mieszając powoli i nieprzerwanie drewnianą łyżką, aż ziarna będą nieprzezroczyste i pokryte olejem, 1 do 2 minut.
Dodaj 1/2 łyżeczki soli i kilka mielonych pieprzu i wlej wino. Gotować i mieszać, aż cała ciecz odparuje, o 3 protokół. Nie pozwól, żeby ryż się zarumienił.
Chochlę w około 1 szklance ciepłego wywaru i mieszać drewnianą łyżką, aż ryż wchłonie cały płyn, około 6 minut. Gdy prawie cała ciecz zniknie, kadzi w innym 1/2 Puchar zapasów. Mieszając i dodając bulion, 1/2 szklanki na raz, pozwalając ryżowi wchłonąć płyn przed dodaniem więcej. Po wchłonięciu ryżu 2 1/2 szklanki wywaru, smak. Ryż powinien być twardy do ugryzienia, ale kremowy. Jeśli jest to trudne, nadal dodawać bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż ryż będzie dla Ciebie idealny. (Możesz nie potrzebować wszystkich zapasów.)
Mieszaj kukurydzę i zmniejsz ogień do bardzo niskiego poziomu, aby risotto przestało się gotować. Wymieszać z masłem, serem i ziołami. Doprawić solą i pieprzem do smaku i podawać od razu.