Risotto z krewetkami i szparagami
Przepis Risotto z krewetkami i szparagami może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w przybliżeniu 45 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.69 za porcję. To danie główne ma 411 kalorii, 27g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz wermut, parmezan, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Risotto z krewetkami i szparagami, Greckie Risotto z krewetkami i szparagami, oraz Cytrynowe Risotto ze szparagami i krewetkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Szparagi gotować we wrzącej wodzie przez 3 minuty lub aż będą chrupiące-miękkie.
Odcedzić i spłukać zimną wodą; odcedzić.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 5 minut lub do miękkości, często mieszając.
Dodać ryż; gotować 3 minuty, stale mieszając. Wymieszać 1 szklankę bulionu; gotować 5 minut lub do momentu prawie wchłonięcia płynu, często mieszając. Wymieszać 1/2 szklanki bulionu, wermut i sól.
Dodaj pozostały bulion, 1/2 szklanki na raz, często mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (około 25 minut).
Dodaj szparagi i krewetki; gotować 4 protokół. Wymieszać z serem i pozostałymi składnikami.