Przepis krewetki i pomidor Risotto jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i pescatariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 10,27 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 92g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 785 kalorii. Ten przepis służy 6. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka porów, pomidorów, szczepu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Risotto alla crema di scampi (Risotto z Puréed Shrimp), Risotto Z Krewetkami, oraz Risotto z krewetkami i groszkiem.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: Robot kuchenny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu i saute krewetki aż tylko nieprzezroczyste, o 2 protokół. W maszynce, puree krewetki, śmietana, i pomidory, aż gładka.
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Do risotto: w małym garnku doprowadzić krewetki do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ciepło i utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Rozgrzać 2 łyżki niesolonego masła w ciężkim dnie rondla na średnim ogniu, dodać szalotki i saute do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Niesolone
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Dodać ryż arborio i mieszać, aż będzie pokryta masłem, o 1 do 2 protokół. Włączyć ciepło do wysokiej i dodać białe wino, mieszać, aż większość wina została wchłonięta przez ryż. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Ryż Arborrio
Piersi Bażanta Jeśli)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Dodawać gorący wywar po 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, po każdym dodaniu, aż do wchłonięcia płynu. Dalej dodawać wywar i mieszając w celu uwolnienia skrobi z ryżu. Zacznij sprawdzać ryż pod kątem doneness po 18 minutach, powinien to być al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
6
Dodaj mieszaninę krem krewetki i nadal gotować 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Pomidory Słoneczne Nie
7
Wyjąć z ognia i wymieszać z pozostałym masłem, bazylią, pietruszką i parmezanem. Dostosuj przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
8
W dużej patelni na średnim ogniu podsmażyć czosnek i pozostałe krewetki w oliwie z oliwek przez 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Na risotto podawać krewetki i posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
10
W dużym garnku zapasów na wysokim ogniu, saute muszle krewetek aż jasny róż.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Dodać pory, marchew, cebula, szalotka, czosnek, i tymianek i gotować, aż miękki i złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
2 Szklanki Ząbków Czosnku
12
Wlać białe wino i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)
13
Dodać zimną wodę i doprowadzić do wrzenia. Usuń pianę lub zanieczyszczenia z powierzchni. Dusić na średnim ogniu przez 30 minut.
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.