Risotto z kaparami i Espresso
Risotto z kaparami i Espresso może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 337 kalorii, 10g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Jeśli masz mielone espresso w proszku, ser parmigiano-reggiano, espresso i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Mus Espresso z białej czekolady z karmelową mżawką Easy Espresso, Ciasto czekoladowo-Espresso z bitą śmietaną, oraz Meksykańskie ciasteczka Espresso z polewą czekoladową Espresso dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż kapary do małej miski i przykryj 2 cale wody.
Niech namoczyć przez 1 godzinę.
Kapary odcedzić i grubo posiekać.
Tymczasem w małym rondlu gotuj zaparzone espresso na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 2 łyżek stołowych, około 5 minut.
W średnim rondlu, doprowadzić czas na wolnym ogniu; przykryć i utrzymać ciepło na małym ogniu. W dużym rondlu rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 3 protokół.
Dodać ryż i gotować, mieszając, aż tylko półprzezroczyste, o 2 protokół.
Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Dodaj ziarna espresso i 1 filiżankę gorącego wywaru i gotuj na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, aż do wchłonięcia. Powtórz proces używając w sumie 5 filiżanek bulionu i mieszając, aż ryż będzie al dente i związany w kremowym sosie, o 20 minut w sumie.
Wyjmij risotto z ognia i wyrzuć ziarna espresso. Wymieszać z masłem i serem, a następnie wymieszać pozostałe 1/4 szklanki wywaru. Risotto przyprawiamy solą i pieprzem oraz łyżką na talerze. Pokrojone kapary rozsypać na risotto i zmniejszyć espresso wokół niego.
Udekoruj proszkiem espresso i podawaj od razu.