Risotto z kaparami i Espresso

Risotto z kaparami i Espresso
Risotto z kaparami i Espresso może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 337 kalorii, 10g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Jeśli masz mielone espresso w proszku, ser parmigiano-reggiano, espresso i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Mus Espresso z białej czekolady z karmelową mżawką Easy Espresso, Ciasto czekoladowo-Espresso z bitą śmietaną, oraz Meksykańskie ciasteczka Espresso z polewą czekoladową Espresso dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włóż kapary do małej miski i przykryj 2 cale wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Niech namoczyć przez 1 godzinę.
3
Kapary odcedzić i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
4
Tymczasem w małym rondlu gotuj zaparzone espresso na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 2 łyżek stołowych, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parzone EspressoParzone Espresso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
5
W średnim rondlu, doprowadzić czas na wolnym ogniu; przykryć i utrzymać ciepło na małym ogniu. W dużym rondlu rozgrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
6
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
7
Dodać ryż i gotować, mieszając, aż tylko półprzezroczyste, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
8
Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Dodaj ziarna espresso i 1 filiżankę gorącego wywaru i gotuj na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, aż do wchłonięcia. Powtórz proces używając w sumie 5 filiżanek bulionu i mieszając, aż ryż będzie al dente i związany w kremowym sosie, o 20 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna EspressoZiarna Espresso
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
10
Wyjmij risotto z ognia i wyrzuć ziarna espresso. Wymieszać z masłem i serem, a następnie wymieszać pozostałe 1/4 szklanki wywaru. Risotto przyprawiamy solą i pieprzem oraz łyżką na talerze. Pokrojone kapary rozsypać na risotto i zmniejszyć espresso wokół niego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Ziarna EspressoZiarna Espresso
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
11
Udekoruj proszkiem espresso i podawaj od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn