Risotto z kabaczkiem i szafranem
Risotto z kabaczkiem i szafranem to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.52 za porcję. Mieszanka parmezanu, dyni, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szafranowe Risotto z dyni, Szafranowe Risotto z dyni, oraz Risotto z kminkiem i szafranem o smaku dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj squash: Odklej skórę obieraczką do warzyw. Przyciąć górę i dół.
Odetnij szyję od żarówki squasha. Połówki każdego kawałka wzdłuż i zeskrobać nasiona.
Pokroić w kostkę 1/2 cala i odstawić.
Umieścić bulion w średnim rondlu na małym ogniu i zachować go na bardzo małym wolnym ogniu. Jeśli używasz suszonych grzybów, umieścić grzyby i 2 ćwiartki wody w średnim rondlu na średnim ogniu i doprowadzić do duszenia.
Wyjąć z ognia i odstawić na co najmniej 15 minut. Odcedzić bulion grzybowy przez sitko o drobnej siatce ustawione na innym średnim rondlu, pozostawiając osad i utrzymywać na wolnym ogniu na wolnym ogniu. (Albo zachować nawodnione grzyby do innego użycia, albo posiekać je, doprawić solą i dodać do risotto w połowie gotowania.) W dużym szerokim garnku lub holenderskim piekarniku podgrzać odmierzony olej na średnim ogniu, aż się połyśnie.
Dodaj cebulę, squash, i dużą szczyptę soli i pieprzu i gotować, mieszając często, aż cebula jest przezroczysta, o 5 protokół.
Dodaj ryż i gotuj, mieszając, aż ziarna zaczną trzeszczeć, około 1 do 2 minut. Wymieszać w Wino i szafran i niech gotować, mieszając często, aż cały płyn został wchłonięty, o 2 do 4 protokół.
Na ryż wlać chochlę gotującego się bulionu.
Gotuj na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż ryż wchłonie płyn. Kontynuuj dodawanie bulionu, mieszając i pozwalając mu wchłonąć, aż ryż będzie al dente, około 20 do 30 minut (nie możesz zużyć całego bulionu). Smakuj jak chcesz, przypraw solą i pieprzem w razie potrzeby.Gdy ryż jest gotowy, zdjąć z ognia i wymieszać z odmierzonym parmezanem i pietruszką. Smak i doprawić więcej soli, pieprzu i parmezanu w razie potrzeby. Tuż przed podaniem poluzuj risotto do pożądanej konsystencji z odrobiną bulionu lub gorącej wody i podawaj natychmiast.
Każdą porcję skropić oliwą z oliwek.