Risotto z kabaczkiem i szafranem

Risotto z kabaczkiem i szafranem
Risotto z kabaczkiem i szafranem to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.52 za porcję. Mieszanka parmezanu, dyni, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szafranowe Risotto z dyni, Szafranowe Risotto z dyni, oraz Risotto z kminkiem i szafranem o smaku dyni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj squash: Odklej skórę obieraczką do warzyw. Przyciąć górę i dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
2
Odetnij szyję od żarówki squasha. Połówki każdego kawałka wzdłuż i zeskrobać nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3
Pokroić w kostkę 1/2 cala i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
4
Umieścić bulion w średnim rondlu na małym ogniu i zachować go na bardzo małym wolnym ogniu. Jeśli używasz suszonych grzybów, umieścić grzyby i 2 ćwiartki wody w średnim rondlu na średnim ogniu i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Wyjąć z ognia i odstawić na co najmniej 15 minut. Odcedzić bulion grzybowy przez sitko o drobnej siatce ustawione na innym średnim rondlu, pozostawiając osad i utrzymywać na wolnym ogniu na wolnym ogniu. (Albo zachować nawodnione grzyby do innego użycia, albo posiekać je, doprawić solą i dodać do risotto w połowie gotowania.) W dużym szerokim garnku lub holenderskim piekarniku podgrzać odmierzony olej na średnim ogniu, aż się połyśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
6
Dodaj cebulę, squash, i dużą szczyptę soli i pieprzu i gotować, mieszając często, aż cebula jest przezroczysta, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
7
Dodaj ryż i gotuj, mieszając, aż ziarna zaczną trzeszczeć, około 1 do 2 minut. Wymieszać w Wino i szafran i niech gotować, mieszając często, aż cały płyn został wchłonięty, o 2 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Groszek Goya®Groszek Goya®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Na ryż wlać chochlę gotującego się bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®
9
Gotuj na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż ryż wchłonie płyn. Kontynuuj dodawanie bulionu, mieszając i pozwalając mu wchłonąć, aż ryż będzie al dente, około 20 do 30 minut (nie możesz zużyć całego bulionu). Smakuj jak chcesz, przypraw solą i pieprzem w razie potrzeby.Gdy ryż jest gotowy, zdjąć z ognia i wymieszać z odmierzonym parmezanem i pietruszką. Smak i doprawić więcej soli, pieprzu i parmezanu w razie potrzeby. Tuż przed podaniem poluzuj risotto do pożądanej konsystencji z odrobiną bulionu lub gorącej wody i podawaj natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
10
Każdą porcję skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień. Mocny i bogaty w pikantne i balsamiczne nuty, a następnie aromaty owoców czerwonych jagód. Delikatne, eleganckie taniny zachwycają podniebienie zapowiadając przyjemny i długi posmak.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn