Risotto z indykiem i grzybami

Risotto z indykiem i grzybami może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 497 kalorii, 23G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz cebulę, bulion z indyka, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Risotto Z Pieczarkami Z Indyka, Risotto Z Pieczarkami Z Indyka, oraz Risotto ai funghi (risotto grzybowe) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić czas na wolnym ogniu w średnim garnku overmedium ciepła. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryj i utrzymaj ciepło.
W międzyczasie roztopić 3 łyżki masła w dużym potover średnim ogniu, aż zacznie się spieniać.
Addonion. Sauté, mieszając od czasu do czasu, aż cebula issoft i półprzezroczyste i po prostu zaczyna turngolden, o 5 protokół.
Dodać grzyby; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękka,a uwolniony płyn odparuje, 5-7 minut.
Dodać ryż; wymieszać do okrycia.
Dodaj 1/2 szklanki ciepłego wywaru i stale mieszaj, aż ciecz zostanie wchłonięta.Kontynuuj dodawanie bulionu o 1/2 garści, stale mieszając, aż ryż będzie miękki, ale nadal jędrny do ugryzienia, około 20 minut.
Dodaj resztki turkeymeat, jeśli używasz; wymieszać, aby połączyć i ogrzać się, dodając trochę bulionu lub wody, jeśli to konieczne, aby mieszanina była kremowa, około 3 minut.
Wymieszać parmezan i pozostałą 1 łyżkę risotto butterinto. Doprawić do smaku solą iprzyprawić. Podzielić na ciepłe miski.
Przyozdobić posiekaną natką pietruszki.