Risotto Z Homarem Kolczastym

Risotto Z Homarem Kolczastym
Risotto z homara może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis zawiera 4 porcje z 576 kalorii, 22g białka, oraz 21g tłuszczu każdy. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 23% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Niewiele osób lubi to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatarian dieta. Mieszanka homarów kolczastych, wina, koncentratu pomidorowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Barbecued California Spiny Lobster, Herb-grillowany kolczasty Homar pacyficzny, oraz Risotto Con L ' Aragosta (Risotto z homarem).

Instrukcje

1
3 ćwiartki wody zagotować z 1/2 cebuli, 1/2 marchwi i 1 liściem laurowym. Przygotuj kąpiel lodową. Każdy Homar zanurzyć we wrzącej wodzie i gotować przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
2
Wyjąć i zanurzyć w lodowatej wodzie 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Odcedzić i odstawić. Utrzymuj płyn do gotowania w cieple na piecu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
4
Na 12 do 14-calowej patelni z 3-calowymi bokami rozgrzać oliwę z oliwek i cebulę i koncentrat pomidorowy na średnim ogniu, aż zmiękną, ale nie brązowieją, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać ryż i stale mieszając, gotować do zmętnienia, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
6
Dodaj białe wino,a następnie Homar gotując płynną kadzę po kadzi, aż ryż zostanie przykryty. Włącz ciepło do wysokiego i ciągle mieszając, kontynuuj gotowanie, utrzymując poziom płynu tuż powyżej poziomu ryżu, przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
7
Wyjmij homara z jego skorupy, posiekaj mięso na 1-calowe kawałki i wrzuć do ryżu. Kontynuuj gotowanie, aż ryż będzie miękki, ale nadal al dente. Doprawić solą i pieprzem, zdjąć z ognia i wymieszać z masłem i natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
8
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay są doskonałym wyborem dla homara. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów jest również na miejscu. Brocard Chablis Montee De Tonnerre Premier Cru z oceną 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
Brocard Chablis Montee De Tonnerre Premier Cru
Brocard Chablis Montee De Tonnerre Premier Cru
Aromatycznie wino jest pełne mieszanych cytrusowych smaków, takich jak skórka z cytryny i skórka z limonki, wraz z nutą pieprzową. Na podniebieniu wino jest precyzyjne ze swoją kwasowością, wraz z tuż pod dojrzałymi brzoskwiniami i oddychającą nutą kremowości z kontaktu z drożdżami drożdżowymi. 
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn