Risotto z homarem i krewetkami

Risotto z homarem i krewetkami
Przepis Homar i krewetki Risotto jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.78 za porcję. To danie główne ma 688 kalorii, 16G białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz olej truflowy, tymianek, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać waniliową fasolę, możesz śledzić to danie główne z Mini bułeczki waniliowe z polewą z fasoli waniliowej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Koktajl krewetkowo-Homarowy, Risotto Con L ' Aragosta (Risotto z homarem), oraz Risotto Z Szampanem I Krewetkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na małym ogniu. Wymieszać czosnek i cebulę. Gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać ryż, mieszając do herbu z olejem, około 2 protokół. Gdy ryż przybiera blady złoty kolor, wlać białe wino, stale mieszając, aż wino zostanie całkowicie wchłonięte, a następnie dodać szczyptę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Dodaj 1/2 szklanki bulionu do ryżu i mieszaj, aż bulion zostanie wchłonięty. Kontynuuj dodawanie bulionu 1/2 szklanki na raz, ciągle mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta i ryż jest al dente, 15 do 17 minut. Wymieszać z parmezanem i mascarpone. Na koniec posmaruj oliwą z czarnej trufli, solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Olej TruflowyOlej Truflowy
MascarponeMascarpone
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5
Na patelni dodaj 1/4 szklanki oliwy z oliwek waniliowej, 2 całe ząbki czosnku i tymianek i podgrzewaj przez 1 do 2 minut na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Umieść ogony homara w miąższu na patelni i zapieczętuj na złoty kolor, około 2 minut. Odwróć się i łyżka trochę oleju na ogony homara.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Olej W InfuzjiOlej W Infuzji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Umieść patelnię w piekarniku i gotuj przez 2 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Po ugotowaniu wyjmij ogony homara z patelni i umieść patelnię z powrotem na płycie kuchennej. Na małym ogniu dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek waniliowej i pokrojone w kostkę pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Usuń nasiona z fasoli wanilii i wymieszaj nasiona z mieszaniną pomidorów i oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10
Weź krewetki i usuń ogony. Po usunięciu ogonów dodaj je do patelni na 3 do 4 minut, obracając od czasu do czasu, aż zostaną ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Łyżka risotto na talerzach i umieścić ogony homara na risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
12
Umieść krewetki na risotto i łyżkę mieszanki pomidorowej na szczycie risotto. Po posmarowaniu, pokroić wapno na pół i podawać z pół wapna na każdym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
13
Skropić więcej wanilii wlewu oliwy z oliwek na i wokół każdego talerza i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Domaine Louis Moreau Chablis z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Domaine Louis Moreau Chablis
Domaine Louis Moreau Chablis
Chablis osiąga swój charakterystyczny mineralny charakter dzięki chłodnemu północnemu klimatowi i wysoko wapiennej glebie. Domaine Louis Moreau Chablis jest owocowy i żywy, z nutami kwiatowymi i nutami jabłka i gruszki. Jasna kwasowość, mineralność i podniebienie zrównoważone przez okrągłość i finezję.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn