Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Risotto z grzybami i przegrzebkami. Na 4,76 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 818 kalorii, 27g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka ryżu arborio, sól i pieprz, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 89%. Spróbuj Smażone przegrzebki z grzybami i Frisee, Risotto z Pancettanem i grzybami, oraz Jęczmienne Risotto z grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść dużą, głęboką patelnię na średnim ogniu i mżawka z 2-liczyć oleju. Gdy olej jest gorący, posypać przegrzebki z solą i pieprzem i brązowy dobrze po obu stronach, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Wyjmij na talerz i przykryj, aby utrzymać ciepło podczas przygotowywania risotto.
3
Zmniejszyć ciepło do średniego.
4
Mżawka w innym 2-liczyć oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
5
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając, przez 5 minut, aż miękki. Wrzucić grzyby i zioła i gotować, aż grzyby tracą płyn i są lekko rumiane, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6
Dodaj ryż i wymieszaj 2 minuty, aby pokryć olejem; ziarna staną się nieprzezroczyste. Sezon ponownie. Wymieszaj Wino i gotuj 1 minutę, aby odparować alkohol.
Składniki, których będziesz potrzebować
Alkohol
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Teraz wlej 1 szklankę ciepłego wywaru i mieszaj drewnianą łyżką, aż ryż wchłonie cały płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
8
Dodaj kolejną filiżankę zapasu. Kontynuuj w ten sposób, ciągle mieszając i dodając wywaru 1 szklankę na raz, pozwalając ryżowi wchłonąć płyn przed dodaniem więcej. (Możesz nie potrzebować całego zapasu; risotto robi się, gdy jest lekko jędrne, ale kremowe.) Wchodzisz w przegrzebki z ostatniej filiżanki zapasów, aby je rozgrzać. Gdy risotto jest ugotowane, złożyć masło i ser, a następnie skropić odrobiną oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz