Risotto Z Grzybami
Risotto z grzybami może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 420 kalorii, 12g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 5,78 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, pietruszkę z płaskim liściem, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest solidne. Podobne przepisy to Risotto ai funghi (risotto grzybowe), Risotto Z Grzybami, oraz Risotto Z Grzybami I Groszkiem.
Instrukcje
W żaroodpornej misce przykryj suszone borowiki gorącą wodą i pozwól grzybom namoczyć, aż zmiękną, około 20 minut. Wyjmij porcini z moczonej cieczy, a następnie spłucz i grubo posiekaj. Powoli wlej płyn do namaczania porcini do miarki, zatrzymując się tuż przed dotarciem do ziarna na dnie.
Roztopić 2 łyżki niesolonego masła na średniej patelni.
Dodać grzyby enoki w równomiernej warstwie, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, bez mieszania, aż grzyby będą złociste, około 4 minut. Wymieszać enoki i gotować, aż równomiernie rumiane i chrupiące, o 1 minutę dłużej. Pieczarki Enoki przełożyć łyżką szczelinową na papierowy ręcznik, aby osuszyć.
Dodaj 1/2 łyżka oliwy z oliwek do średniej patelni.
Dodać grzyby shiitake i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować grzyby na umiarkowanym ogniu, aż złoty, o 4 protokół. Odkryć i gotować, mieszając, aż grzyby są rumiane na całym, o 2 minut dłużej. Przykryć i odstawić.
W średnim rondlu zagotuj wywar z kurczaka i płyn do namaczania porcini. Przykryj zapasy i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
W dużym rondlu podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodać cebulę, czosnek i tymianek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż cebula jest złoty, o 4 protokół.
Dodać ryż i gotować, mieszając, aż pokryte olejem.
Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu, aż prawie odparuje, o 1 minutę.
Dodaj wystarczająco gorący wywar, aby przykryć ryż i gotuj, ciągle mieszając, aż do wchłonięcia. Nadal dodawać bulion, 1 szklankę na raz, ciągle mieszając, aż zostanie wchłonięty między dodatkami. Risotto odbywa się, gdy ryż jest po prostu delikatny i kremowy, w sumie około 25 minut.
Wymieszaj zarezerwowane borowiki i grzyby shiitake, pozostałą 1 łyżkę masła i 2 łyżki parmezanu. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj enoki do patelni shiitake. Gotować na dużym ogniu, mieszając, aż będzie gorąco. Łyżka risotto z grzybami do płytkich misek. Risotto ułożyć ze smażonymi grzybami enoki i posiekaną natką pietruszki i podawać z większą ilością parmezanu.
Zrób to: grzyby shiitake i enoki można przygotować na początku dnia w kroku 3 i przechowywać w temperaturze pokojowej.