Risotto Z Grzybami

Risotto Z Grzybami
Risotto z grzybami może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 420 kalorii, 12g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 5,78 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, pietruszkę z płaskim liściem, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest solidne. Podobne przepisy to Risotto ai funghi (risotto grzybowe), Risotto Z Grzybami, oraz Risotto Z Grzybami I Groszkiem.

Instrukcje

1
W żaroodpornej misce przykryj suszone borowiki gorącą wodą i pozwól grzybom namoczyć, aż zmiękną, około 20 minut. Wyjmij porcini z moczonej cieczy, a następnie spłucz i grubo posiekaj. Powoli wlej płyn do namaczania porcini do miarki, zatrzymując się tuż przed dotarciem do ziarna na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Roztopić 2 łyżki niesolonego masła na średniej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać grzyby enoki w równomiernej warstwie, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, bez mieszania, aż grzyby będą złociste, około 4 minut. Wymieszać enoki i gotować, aż równomiernie rumiane i chrupiące, o 1 minutę dłużej. Pieczarki Enoki przełożyć łyżką szczelinową na papierowy ręcznik, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby EnokiGrzyby Enoki
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
4
Dodaj 1/2 łyżka oliwy z oliwek do średniej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać grzyby shiitake i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować grzyby na umiarkowanym ogniu, aż złoty, o 4 protokół. Odkryć i gotować, mieszając, aż grzyby są rumiane na całym, o 2 minut dłużej. Przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
6
W średnim rondlu zagotuj wywar z kurczaka i płyn do namaczania porcini. Przykryj zapasy i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
W dużym rondlu podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
8
Dodać cebulę, czosnek i tymianek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż cebula jest złoty, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
9
Dodać ryż i gotować, mieszając, aż pokryte olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Cienki-Cienki-
10
Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu, aż prawie odparuje, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
11
Dodaj wystarczająco gorący wywar, aby przykryć ryż i gotuj, ciągle mieszając, aż do wchłonięcia. Nadal dodawać bulion, 1 szklankę na raz, ciągle mieszając, aż zostanie wchłonięty między dodatkami. Risotto odbywa się, gdy ryż jest po prostu delikatny i kremowy, w sumie około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®Groszek Goya®
12
Wymieszaj zarezerwowane borowiki i grzyby shiitake, pozostałą 1 łyżkę masła i 2 łyżki parmezanu. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
13
Dodaj enoki do patelni shiitake. Gotować na dużym ogniu, mieszając, aż będzie gorąco. Łyżka risotto z grzybami do płytkich misek. Risotto ułożyć ze smażonymi grzybami enoki i posiekaną natką pietruszki i podawać z większą ilością parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby EnokiGrzyby Enoki
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
Zrób to: grzyby shiitake i enoki można przygotować na początku dnia w kroku 3 i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby EnokiGrzyby Enoki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn