Risotto Z Grzybami
Risotto grzybowe to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 452 kalorie, 17g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz masło, pietruszkę, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 37%. Podobne przepisy to Risotto ai funghi (risotto grzybowe), Risotto Z Grzybami, oraz Risotto Z Grzybami.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę i czosnek w oliwie z oliwek, aż cebula będzie miękka i czosnek jest lekko rumiane.
Wyjąć czosnek i wymieszać z pietruszką, selerem, solą i pieprzem. Gotować, aż seler będzie miękki, następnie dodać grzyby. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i kontynuuj gotowanie, aż grzyby będą miękkie.
Wlać mleko i śmietanę na patelnię i wymieszać z ryżem.
Podgrzać na wolnym ogniu. Mieszaj bulion warzywny do ryżu po jednej filiżance, aż zostanie wchłonięty.
Po zakończeniu gotowania ryż wymieszać z masłem i parmezanem i zdjąć z ognia.