Risotto z groszkiem wiosennym, szynką i serem Fontina

Przepis Risotto z groszkiem wiosennym, szynką i serem Fontina jest gotowy w około 25 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 661 kalorii, 21g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. Jeśli masz skórkę z cytryny, bulion warzywny, ser fontina i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. 116 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wiosenne Risotto z groszkiem i cukinią, Wiosenne Risotto Z Cukinią I Groszkiem, oraz Wiosenne Risotto Z Groszkiem I Cukinią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić oliwę z oliwek i połowę masła w ciężkim dnie rondla i podgrzewać, aż skwierczy na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, często mieszając, o 5 protokół.
Dodać ryż i wymieszać, aby całkowicie pokryć ryż mieszaniną oleju. Gotować przez dodatkowe 3 minuty, często mieszając.
Dodaj wino do garnka, wymieszaj i gotuj na średnim ogniu, aż wino zostanie wchłonięte.
Dodaj chochlę ciepłego bulionu i kontynuuj gotowanie, stale mieszając. Ponieważ każdy dodatek bulionu został wchłonięty, dodaj kolejny, stale mieszając, aż ryż będzie tylko lekko jędrny do ukąszenia, około 20 minut.
Z ostatnim dodatkiem bulionu dodaj groszek, szynkę, ser Fontina, skórkę cytrynową i Bazyl. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować kolejne 5 minut, a następnie zdjąć z ognia. Wymieszać pozostałe 2 łyżki masła i ser Fontina, i mieszać, aż ser całkowicie stopi się w ryżu. Risotto powinno mieć kremową konsystencję, która osadza się na talerzu po łyżce. Jeśli nie, cienkie z dodatkowym zapasem lub wodą, aż do uzyskania kremowej konsystencji.
Podawać natychmiast na gorących talerzach.