Risotto z groszkiem wiosennym, szynką i serem Fontina

Risotto z groszkiem wiosennym, szynką i serem Fontina
Przepis Risotto z groszkiem wiosennym, szynką i serem Fontina jest gotowy w około 25 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 661 kalorii, 21g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. Jeśli masz skórkę z cytryny, bulion warzywny, ser fontina i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. 116 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wiosenne Risotto z groszkiem i cukinią, Wiosenne Risotto Z Cukinią I Groszkiem, oraz Wiosenne Risotto Z Groszkiem I Cukinią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić oliwę z oliwek i połowę masła w ciężkim dnie rondla i podgrzewać, aż skwierczy na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, często mieszając, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodać ryż i wymieszać, aby całkowicie pokryć ryż mieszaniną oleju. Gotować przez dodatkowe 3 minuty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Cienki-Cienki-
4
Dodaj wino do garnka, wymieszaj i gotuj na średnim ogniu, aż wino zostanie wchłonięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodaj chochlę ciepłego bulionu i kontynuuj gotowanie, stale mieszając. Ponieważ każdy dodatek bulionu został wchłonięty, dodaj kolejny, stale mieszając, aż ryż będzie tylko lekko jędrny do ukąszenia, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®
6
Z ostatnim dodatkiem bulionu dodaj groszek, szynkę, ser Fontina, skórkę cytrynową i Bazyl. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować kolejne 5 minut, a następnie zdjąć z ognia. Wymieszać pozostałe 2 łyżki masła i ser Fontina, i mieszać, aż ser całkowicie stopi się w ryżu. Risotto powinno mieć kremową konsystencję, która osadza się na talerzu po łyżce. Jeśli nie, cienkie z dodatkowym zapasem lub wodą, aż do uzyskania kremowej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
16 Plasterków Sera Fontina16 Plasterków Sera Fontina
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Groszek Goya®Groszek Goya®
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
7
Podawać natychmiast na gorących talerzach.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki) z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn