Risotto z groszkiem i krewetkami

Risotto z groszkiem i krewetkami to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 350 kalorii, 19g białka, oraz 5G tłuszczu. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz skórkę z cytryny, wino, 2 łyżeczki tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można śledzić to danie główne z Ciasto cytrynowo-migdałowe z nadzieniem z twarogu cytrynowego jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest solidne. Spróbuj Krewetkowe Risotto Jęczmienne Z Groszkiem, Krewetkowe Risotto jęczmienne z groszkiem, oraz Risotto z krewetkami i homarami z groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sok z małży i wodę zagotować na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu; dodać szalotki i gotować 1 minutę.
Dodaj ryż; gotuj 1 minutę, ciągle mieszając. Wymieszać z winem; gotować 1 minutę. Wymieszać 1/2 szklanki mieszanki soku; gotować 2 minuty lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając.
Dodaj pozostałą mieszaninę soku, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja mieszaniny soku zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 20 minut). Mieszać w krewetki, groszek śnieżny, i zielony groszek; cook 4 minut lub aż krewetki są zrobione, stale mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać z serem i pozostałymi składnikami.