Risotto z groszkiem i boczkiem
Risotto z groszkiem i bekonem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 75 kalorii. Ten przepis służy 50. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Mieszanka wina, groszek, boczek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 14%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Risotto z boczkiem i peanem, Risotto z groszkiem i boczkiem, oraz Risotto z bekonem i jajkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, aż ostry, 6 protokół.
Odcedzić boczek na papierowych ręcznikach; zarezerwować 1 łyżkę tłuszczu z boczku.
W robocie kuchennym przecier połowę grochu z 1 szklanką wody.
W dużym rondlu rozgrzej olej.
Dodaj cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, 5 protokół.
Dodać ryż i gotować, mieszając, aż ryż równomiernie pokryje się olejem.
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż prawie odparuje, 3 protokół.
Dodaj wystarczająco gorący wywar, aby przykryć ryż i gotuj na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż wywar zostanie wchłonięty.
Dodaj więcej wywaru na pokrycie ryżu. Kontynuuj gotowanie i mieszanie, dodając więcej bulionu w miarę wchłaniania, aż ryż będzie al dente i zawieszony w kremowym sosie, 25 minut.
Dodać puree z grochu, pozostały groszek i boczek i gotować, mieszając, aż będzie gorące.
Risotto wyjąć z ognia i wymieszać z masłem, tłuszczem boczku, serem i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
Udekorować pędami grochu i podawać.