Risotto z grochem i estragonem
Risotto z grochu i estragonu wymaga ok. 35 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 429 kalorii, 9g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. 75 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka masła, bulion warzywny, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 59%. Zapiekane przegrzebki ze słodkim groszkiem, cytryną i estragonem Risotto, Zupa Z Zielonego Groszku Z Estragonem I Kiełkami Grochu, oraz Zupa z zielonego groszku z estragonem i kiełkami grochu są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Masło roztopić w rondlu, następnie dodać cebulę i czosnek. Gotować przez 4-5 minut, aż zmięknie, a następnie mieszać z ryżem.
Wlać do kadzi bulionu i gotować na wolnym ogniu, aż cały płyn zostanie wchłonięty, od czasu do czasu mieszając. Kontynuuj dodawanie wywaru w ten sposób, aż wszystko zostanie zużyte i ryż będzie miękki. Wymieszać z groszkiem i estragonem, następnie podgrzewać przez 2 min. Sprawdź przyprawy, następnie wymieszaj parmezan i od razu podawaj.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Risotto można łączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jedno wino, którego możesz spróbować to Casan Emma Chianti Classico. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Casa Emma Chianti Classico]()
Casa Emma Chianti Classico
Casa Emma Chianti Classico D. O. C. G to eleganckie wino z bukietem kwiatów i nutami wiśni. Ma zrównoważoną świeżość, dobrą strukturę i aksamitne taniny. Starzony przez 1 rok w 500-litrowych beczkach, ma intensywny rubinowy czerwony kolor z fioletowymi refleksami. Dzięki trwałemu wykończeniu z dobrą kwasowością i mineralnością idealnie nadaje się do łączenia z makaronem i wędlinami.