Risotto z fasolą i zielenią Fava

Fava Bean and Greens Risotto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 637 kalorii. Na 6,27 zł za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Idź do sklepu i odbierz qt. rosół z kurczaka, parmezan, cebula kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, które można zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać ryż sushi, możesz śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy Z Mlekiem Migdałowym jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Zabawa z jedzeniem lub Fava Bean Risotto Timbale-Jeu de nourriture ou une timbale de risotto aux fèves, Risotto z fasolą i boczkiem, oraz Risotto z fasolą Fava i koprem włoskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Brązowy pancetta w dużym garnku na średnim ogniu, często mieszając, o 8 protokół.
Przełożyć na ręczniki papierowe łyżką szczelinową, pozostawiając tłuszcz w garnku.
W międzyczasie przynieś bulion i 1 szklankę wody na wolnym ogniu w małym rondlu lub kuchence mikrofalowej w szklanej filiżance miarki do gorąca.
Zmniejsz ciepło pod dużym garnkiem do średniego.
Dodaj tyle oleju do tłuszczu, aby uzyskać 3 łyżki. Wymieszaj zieloną cebulę, koper włoski, ryż, sól i 1/2 łyżeczki. pieprz; gotować, mieszając, aż ryż będzie nieprzejrzysty, o 3 protokół. Wymieszać bulion, 1/2 szklanki na raz, i gotować, stale mieszając, aż prawie cały bulion jest wchłaniany przed dodaniem więcej, aż ryż jest miękki do ukąszenia, o 20 minut; Tekstura powinna być dość soupy.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu, aż zacznie brązowieć.
Dodaj Fava zieleni i gotować, obracając od czasu do czasu szczypcami, aż jasny zielony, zwiędły, i przetargu, 2 do 3 protokół.
Fold Fava zieleni i fasoli, 1/2 szklanki sera, i pancetta do risotto. Wymieszać w około 1/4 szklanki więcej gorącej wody, aby poluzować teksturę. Łyżka do misek, zmielić więcej pieprzu na wierzchu, i podawać z większą ilością sera, jeśli chcesz.
* Znajdź na rynkach rolnych.
Jak Double-Shell Favas: sprawia, że 2 filiżanki 30 minut łza otwarte 3 lbs. fava pods*.
Dodać fasolę ze strąków do garnka z wrzącą osoloną wodą i powrócić do wrzenia. Gotuj, aż fasola będzie miękka pod skórą (szczelina do sprawdzenia), 2 protokół.
Odcedzić; spłukać zimną wodą. Obierz skórzaną skórę, rozrywając fasolę na zaokrąglonych końcach i wyskakując z fasoli. * Znaleźć w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych i rynkach rolnych. Make ahead: wszystkie z wyjątkiem końcowego peelingu, do 1 dnia, schłodzone.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
![Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
#28 wino w Top 50 Win Vinepair 2018intense rubinowy kolor czerwony z delikatnym nosem jeżyn i nutami czarnej porzeczki, balsamicznymi i pikantnymi nutami. Wino wykazuje doskonałą strukturę kwasową, dobrze zrównoważone, eleganckie taniny. Uderzenie w usta jest aksamitne i trwałe.