Risotto z fasolą Fava ze świeżą mozzarellą i Prosciutto

Risotto z fasolą Fava ze świeżą mozzarellą i Prosciutto
Risotto z fasolą Fava ze świeżym Mozzarellanem i Prosciutto może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 357 kalorii, 14g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.53 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz wino, rukolę, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Risotto szałwiowe ze świeżym Mozzarellanem i Prosciutto, Krokiety Risotto z mozzarellą i Prosciutto, oraz Zabawa z jedzeniem lub Fava Bean Risotto Timbale-Jeu de nourriture ou une timbale de risotto aux fèves dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Usunąć fasolę ze strąków; strąki wyrzucić. Fasolę gotować we wrzącej wodzie przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
3
Fasolę wyjąć łyżką szczelinową. Fasolę zanurzyć w lodowatej wodzie; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
4
Usunąć twarde zewnętrzne skórki z fasoli; wyrzucić Skórki. Odstaw fasolę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
5
Ułóż prosciutto w jednej warstwie na blasze pokrytej natryskiem do pieczenia; piec w 400 przez 7 minut lub do chrupkości. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
ProsciuttoProsciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Doprowadzić bulion i wodę na wolnym ogniu w średnim rondlu( nie gotować); ogrzać na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Roztopić masło na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj por i czosnek; smażyć 3 protokół lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PorPor
9
Dodać ryż i tymianek; gotować 2 minuty, stale mieszając. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek
RyżRyż
10
Dodaj białe wino; gotuj 1 minutę lub do momentu, aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
11
Dodawać mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, często mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 20 minut). Wymieszać fasolę, sól i pieprz; gotować 2 minuty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
FasolaFasola
BulionBulion
SólSól
12
Zdjąć z ognia; wymieszać z rukolą i serem. Top z prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
RukolaRukola
SerSer
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn