Risotto z Edamame
Przepis Risotto z Edamame może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 2,41 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 454 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, ocet balsamiczny, pieprz i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Risotto Z Edamame, Rukolą I Borowikami, Risotto z Edamame, skórką cytrynową i estragonem, oraz Szybkie Risotto z krewetkami, kukurydzą i Edamame dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na ciężkiej patelni, i podsmażyć cebulę i szalotki przez około 6 protokół lub do złotego.
Dodać ryż i wymieszać, aby płaszcz 1 minutę więcej.
Dodać wino; dobrze wymieszać.
Dodaj edamame, gorący bulion z kurczaka i sól. Gotować, aż prawie cała ciecz zostanie wchłonięta, stale mieszając.
Dodaj 5 1/2 szklanki bulionu (1/2 szklanki na raz), stale mieszając, aż każda porcja zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej. (Ryż powinien być kremowy, ale al dente.)
Zdjąć z ognia, dodać masło i 1/3 szklanki świeżo startego parmezanu; dobrze wymieszać. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Do każdej porcji dodać więcej sera i mżawkę octu balsamicznego.