Risotto Z Dzikimi Grzybami
Risotto z dzikimi grzybami jest bezglutenowy danie główne. Jedna porcja zawiera 447 kalorii, 14g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 2,59 zł za porcję, ten przepis okładki 15% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. 54 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jeśli masz grzyby morel, grzyby cremini, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wątki szafranowe, możesz śledzić to danie główne z Lody Szafranowe jako deser. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżką wynik 53% to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy są Risotto Z Dzikimi Grzybami, Risotto Z Dzikimi Grzybami, oraz Risotto Z Dzikimi Grzybami.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wysuszone morele umieścić w misce i zalać nimi 2 szklanki wrzącej wody. Odstawić na 30 minut. Miarka morele z wody łyżką szczelinową, rezerwując płyn. Powinieneś mieć 2 szklanki; jeśli nie, dodaj wodę, aby zrobić 2 szklanki.
Odcedź morele i spłucz jeszcze raz. Jeśli niektóre grzyby są duże, pokrój na 2 lub 3 kawałki.
Wlać płyn grzybowy przez filtr do kawy lub papierowy ręcznik, odrzucając ziarniste ciała stałe. Grzyby i płyn odstawiamy osobno.
W międzyczasie Usuń i wyrzuć łodygi borowików i zetrzyj wszelkie zabrudzenia z czapek wilgotnym ręcznikiem papierowym. Nie spłucz ich! Pokrój grubo i odstaw.
W małym rondlu podgrzej bulion z kurczaka z 2 filiżankami płynu z grzybów reserved i zagotuj na wolnym ogniu.
W garnku o dużym dnie lub w piekarniku holenderskim roztopić masło i podsmażyć pancettę i szalotki na średnim ogniu przez 5 minut.
Dodać morele i borowiki i saute przez kolejne 5 minut.
Dodaj ryż i wymieszaj, aby posmarować ziarna masłem.
Dodaj wino i gotuj przez 2 minuty.
Do ryżu dodać 2 pełne kasze mieszanki bulionu z kurczaka oraz szafran, sól i pieprz. Mieszać i dusić na małym ogniu, aż wywar się wchłonie, 5 do 10 minut. Kontynuuj dodawanie mieszanki bulionowej, 2 chochle na raz, mieszając co kilka minut. Za każdym razem gotuj, aż mieszanina wyda się trochę sucha przed dodaniem większej ilości mieszanki bulionowej. Kontynuuj, aż ryż zostanie ugotowany, ale nadal al dente, łącznie około 25 do 30 minut. Po zakończeniu risotto powinno być gęste i kremowe i wcale NIE suche. Od ognia, wymieszać z parmezanem.
Podawać na gorąco w miseczkach z dodatkowym serem.