Risotto Z Dzikimi Grzybami

Risotto Z Dzikimi Grzybami
Risotto z dzikimi grzybami jest bezglutenowy danie główne. Jedna porcja zawiera 447 kalorii, 14g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 2,59 zł za porcję, ten przepis okładki 15% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. 54 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jeśli masz grzyby morel, grzyby cremini, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wątki szafranowe, możesz śledzić to danie główne z Lody Szafranowe jako deser. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżką wynik 53% to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy są Risotto Z Dzikimi Grzybami, Risotto Z Dzikimi Grzybami, oraz Risotto Z Dzikimi Grzybami.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wysuszone morele umieścić w misce i zalać nimi 2 szklanki wrzącej wody. Odstawić na 30 minut. Miarka morele z wody łyżką szczelinową, rezerwując płyn. Powinieneś mieć 2 szklanki; jeśli nie, dodaj wodę, aby zrobić 2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Odcedź morele i spłucz jeszcze raz. Jeśli niektóre grzyby są duże, pokrój na 2 lub 3 kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
4
Wlać płyn grzybowy przez filtr do kawy lub papierowy ręcznik, odrzucając ziarniste ciała stałe. Grzyby i płyn odstawiamy osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
5
W międzyczasie Usuń i wyrzuć łodygi borowików i zetrzyj wszelkie zabrudzenia z czapek wilgotnym ręcznikiem papierowym. Nie spłucz ich! Pokrój grubo i odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
6
W małym rondlu podgrzej bulion z kurczaka z 2 filiżankami płynu z grzybów reserved i zagotuj na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
W garnku o dużym dnie lub w piekarniku holenderskim roztopić masło i podsmażyć pancettę i szalotki na średnim ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
8
Dodać morele i borowiki i saute przez kolejne 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
9
Dodaj ryż i wymieszaj, aby posmarować ziarna masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Groszek Goya®Groszek Goya®
10
Dodaj wino i gotuj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
11
Do ryżu dodać 2 pełne kasze mieszanki bulionu z kurczaka oraz szafran, sól i pieprz. Mieszać i dusić na małym ogniu, aż wywar się wchłonie, 5 do 10 minut. Kontynuuj dodawanie mieszanki bulionowej, 2 chochle na raz, mieszając co kilka minut. Za każdym razem gotuj, aż mieszanina wyda się trochę sucha przed dodaniem większej ilości mieszanki bulionowej. Kontynuuj, aż ryż zostanie ugotowany, ale nadal al dente, łącznie około 25 do 30 minut. Po zakończeniu risotto powinno być gęste i kremowe i wcale NIE suche. Od ognia, wymieszać z parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
SzafranSzafran
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
12
Podawać na gorąco w miseczkach z dodatkowym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn