Risotto Z Dzikimi Grzybami

Risotto Z Dzikimi Grzybami
Risotto z dzikimi grzybami jest bezglutenowy danie główne. Jedna porcja zawiera 447 kalorii, 14g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 2,59 zł za porcję, ten przepis okładki 15% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. 54 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jeśli masz grzyby morel, grzyby cremini, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wątki szafranowe, możesz śledzić to danie główne z Lody Szafranowe jako deser. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżką wynik 53% to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy są Risotto Z Dzikimi Grzybami, Risotto Z Dzikimi Grzybami, oraz Risotto Z Dzikimi Grzybami.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wysuszone morele umieścić w misce i zalać nimi 2 szklanki wrzącej wody. Odstawić na 30 minut. Miarka morele z wody łyżką szczelinową, rezerwując płyn. Powinieneś mieć 2 szklanki; jeśli nie, dodaj wodę, aby zrobić 2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Odcedź morele i spłucz jeszcze raz. Jeśli niektóre grzyby są duże, pokrój na 2 lub 3 kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
4
Wlać płyn grzybowy przez filtr do kawy lub papierowy ręcznik, odrzucając ziarniste ciała stałe. Grzyby i płyn odstawiamy osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
5
W międzyczasie Usuń i wyrzuć łodygi borowików i zetrzyj wszelkie zabrudzenia z czapek wilgotnym ręcznikiem papierowym. Nie spłucz ich! Pokrój grubo i odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
6
W małym rondlu podgrzej bulion z kurczaka z 2 filiżankami płynu z grzybów reserved i zagotuj na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
7
W garnku o dużym dnie lub w piekarniku holenderskim roztopić masło i podsmażyć pancettę i szalotki na średnim ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
8
Dodać morele i borowiki i saute przez kolejne 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
9
Dodaj ryż i wymieszaj, aby posmarować ziarna masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
10
Dodaj wino i gotuj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
11
Do ryżu dodać 2 pełne kasze mieszanki bulionu z kurczaka oraz szafran, sól i pieprz. Mieszać i dusić na małym ogniu, aż wywar się wchłonie, 5 do 10 minut. Kontynuuj dodawanie mieszanki bulionowej, 2 chochle na raz, mieszając co kilka minut. Za każdym razem gotuj, aż mieszanina wyda się trochę sucha przed dodaniem większej ilości mieszanki bulionowej. Kontynuuj, aż ryż zostanie ugotowany, ale nadal al dente, łącznie około 25 do 30 minut. Po zakończeniu risotto powinno być gęste i kremowe i wcale NIE suche. Od ognia, wymieszać z parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
SzafranSzafran
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
12
Podawać na gorąco w miseczkach z dodatkowym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn