Risotto Z Dzikimi Grzybami
Risotto z dzikimi grzybami to przepis śródziemnomorski, który służy 6. Jedna porcja zawiera 482 kalorie, 24g białka, oraz 18g tłuszczu. Na $3.19 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Jeśli masz ryż arborio, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Risotto Z Dzikimi Grzybami, Risotto Z Dzikimi Grzybami, oraz Risotto Z Dzikimi Grzybami.
Instrukcje
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu w ciężkim średnim rondlu.
Dodać porcini i gotować na wolnym ogniu, aż tylko miękkie, o 2 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść grzyby na talerz. Grzyby ostudzić i drobno posiekać. Bulion przykryć i ogrzać na bardzo małym ogniu.
Roztopić masło z olejem w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę; smażyć do miękkości, o 10 protokół.
Dodać grzyby crimini; smażyć do miękkości, o 8 protokół.
Dodać borowiki, czosnek i oba zioła; sauté 4 protokół.
Dodać ryż; wymieszać 2 minuty.
Dodaj wino; gotuj, aż płyn się wchłonie, często mieszając, około 3 minut.
Dodaj 1 szklankę gorącego bulionu; gotuj na wolnym ogniu, aż płyn się wchłonie, często mieszając, około 8 minut. Kontynuuj gotować, aż ryż będzie po prostu miękki i mieszanina jest kremowy, dodając więcej bulionu przez szklanki i często mieszając, o 30 protokół.
Wymieszać w 1/2 szklanki sera. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać, przekazując dodatkowy ser osobno.
* Porcini są dostępne na rynkach włoskich i w wielu supermarketach.