Risotto Z Dzikim Ryżem I Squashem
Risotto z dzikim ryżem-Squash jest bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 275 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać mniej sodu rosół z kurczaka, dyni, lub, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Spróbuj Red Kuri Squash And Wild Mushroom Risotto, Kokosowe risotto z dzikim ryżem i szpinakiem z łososiem, oraz Szałwia, cebula i placki Risotto z dzikim ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia w średnim rondlu.
Dodaj dziki ryż; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę lub do miękkości. Odstawić.
Gotować squash we wrzącej wodzie 4 minut lub do miękkości. Squasha spłukać zimną wodą; odcedzić.
Pokrój poblanos na pół wzdłuż; Odrzuć nasiona i błony.
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Dusić przez 10 minut lub do poczernienia, obracając od czasu do czasu.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Odstawić na 15 minut. Obrać i posiekać poblanos. Odstawić.
Doprowadzić bulion do wrzenia w dużym rondlu.
Dodać ugotowany dziki ryż i ryż Arborio; gotować 2 minuty, stale mieszając. Zmniejszyć ogień do średniego, dodać ser i masło, mieszając, aż ser się roztopi.
Dodaj squash, poblanos, tymianek, sól, i pieprz; gotować 2 protokół lub aż dokładnie ogrzane.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw.
![Rubinowa czerwień w wyglądzie. Aromaty są typowe dla odmiany: eleganckie, owocowe, jeżyn, wiśni, fiołków i not mineralnych suche, ciepłe, dość miękkie na podniebieniu. Smaczne, świeże i lekko taninowe z intensywnym, długim finiszem.]()
Rubinowa czerwień w wyglądzie. Aromaty są typowe dla odmiany: eleganckie, owocowe, jeżyn, wiśni, fiołków i not mineralnych suche, ciepłe, dość miękkie na podniebieniu. Smaczne, świeże i lekko taninowe z intensywnym, długim finiszem.
Ruby red in appearance. The aromas are typical for the varietal: elegant, fruity, blackberry, cherry, violet, and mineral notesDry, warm, quite soft on the palate. Tasty, fresh, and slightly tannic with an intense, long finish.