Risotto z dyni i wanilią
Dyni i wanilii Risotto może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 311 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 2,44 zł za porcję. 80 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka ryżu arborio, sól, fasola waniliowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto z dyni i wanilią, Risotto Z Dyni, oraz Risotto Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W średnim rondlu rozgrzej bulion na średnim ogniu.
Pokrój fasolę wanilii na pół wzdłuż. Zeskrobać nasiona i dodać je, i fasolę, do bulionu. Gdy bulion dojdzie do gotowania na wolnym ogniu zmniejszyć ogień do niskiej.
Dodać dyni do gotującego bulionu i gotować do miękkości, o 5 protokół. Za pomocą szczeliny łyżką usunąć dyni do naczynia side. Podgrzać bulion na bardzo niskim poziomie i przykryć, aby był ciepły.
Tymczasem w dużym, ciężkim rondlu roztopić 2 łyżki masła na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i saute do miękkości, ale nie Brązowy, o 3 protokół.
Dodać ryż i wymieszać do pokrycia z masłem.
Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu, aż wino prawie całkowicie odparuje, o 3 protokół.
Dodaj 1/2 szklanki gotującego się bulionu i mieszaj, aż prawie całkowicie się wchłonie, około 2 minut. Kontynuuj gotowanie ryżu, dodając bulion 1/2 szklanki na raz, stale mieszając i pozwalając każdemu dodatkowi do bulionu wchłonąć przed dodaniem następnego, aż ryż będzie miękki, ale nadal twardy do ukąszenia, a mieszanina jest kremowa, w sumie około 20 minut. Odrzuć fasolę wanilii. Wyłącz ogrzewanie. Delikatnie wymieszać z dyni, parmezanem, pozostałą łyżką masła i solą.
Risotto przełożyć do miski i posypać szczypiorkiem.