Risotto z dyni i koziego sera

Risotto z dyni i koziego sera
Jeśli chcesz dodać więcej Śródziemnomorski przepisy na pudełko z przepisami, Risotto z dyni i koziego sera mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 6. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 453 kalorii, 17g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Za $3.02 za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga boczku jabłkowego, grubo koziego sera, gałki muszkatołowej i bulionu z kurczaka. 780 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Z łyżką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Risotto z dyni i koziego sera, Risotto z dyni z kozim serem i suszoną żurawiną, oraz Risotto dyniowe z kolcami Bourbon z Prosciutto i kozim serem.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wymieszaj bulion i dynię w ciężkim średnim rondlu i gotuj na średnim ogniu. Przykryj patelnię i zmniejsz ogień do niskiego, aby bulion z dyni był ciepły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Gotuj boczek na średniej patelni na średnim ogniu, aż będzie brązowy i chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Przełóż na ręcznik papierowy łyżką cedzakową, aby odsączyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
5
Roztop masło w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Dodaj por i 1 łyżeczkę soli. Gotuj do prawie miękkości, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Dodaj tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
8
Dodaj ryż i mieszaj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
9
Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu, cały czas mieszając, aż do całkowitego wchłonięcia, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
Dodaj 1/2 szklanki bulionu z dyni i mieszaj, aż prawie całkowicie się wchłonie, 1 do 2 minut. Kontynuuj gotowanie ryżu, dodając bulion po 1/2 szklanki na raz, ciągle mieszając i pozwalając każdemu dodatkowi wchłonąć się przed dodaniem następnego. Gotuj, aż ryż będzie miękki, ale nadal jędrny, a mieszanina będzie kremowa, 20 do 25 minut, dodając dodatkowy ciepły bulion o 1/4 szklanki, jeśli risotto jest suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
11
Dodaj parmezan, 1 łyżkę pietruszki, pozostałą sól, pieprz i gałkę muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
12
Zdjąć z ognia.
13
Dodaj więcej soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
14
Podziel risotto na 6 płytkich misek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
15
Posyp każdy boczkiem, kozim serem i pozostałą natką pietruszki i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Risotto działa naprawdę dobrze z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Bodega Norton Brut rosé. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Bodega Norton Brut Rose
Bodega Norton Brut Rose
Intensywne aromaty czerwonych owoców, truskawek i jagód. Młody, świeży. Przyjemny z długim wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn