Risotto z dyni i koziego sera

Risotto z dyni i koziego sera
Risotto z dyni i koziego sera może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Przepis ten służy 6. Na 3,02 zł za porcję, ten przepis okładki 22% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. To danie główne ma 453 kalorie, 17g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i podnieś masło, parmezan, por i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują Risotto z dyni z sosem Prosciutto i kozim serem, Dyniowo-kozi ser Słodki Ziemniak "Risotto" z Klonowo-orzechową wieprzowiną, oraz Kremowe Risotto Z Kozim Serem.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Bulion i dynię ubić w ciężkim średnim rondlu i dusić na średnim ogniu. Przykryj patelnię i zmniejsz ciepło do niskiego, aby bulion z dyni był ciepły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Boczek ugotować na średniej patelni na średnim ogniu, aż będzie brązowy i chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Przełóż na papierowy ręcznik z łyżką szczelinową do spuszczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
5
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
6
Dodać por i 1 łyżeczkę soli. Gotować do prawie miękkości, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Wymieszać z tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
8
Dodaj ryż i mieszaj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
9
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, stale mieszając, aż do całkowitego wchłonięcia, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
Dodać 1/2 szklanki bulionu z dyni i mieszać do prawie całkowitego wchłonięcia, 1 do 2 minut. Kontynuuj gotowanie ryżu, dodając bulion 1/2 szklanki na raz, stale mieszając i pozwalając każdemu dodatkowi wchłonąć przed dodaniem następnego. Gotuj, aż ryż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, a mieszanina jest kremowa, 20 do 25 minut, dodając dodatkowy ciepły bulion o 1/4 szklanki, jeśli risotto jest suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®
11
Wymieszać z parmezanem, 1 łyżką natki pietruszki, pozostałą solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
12
Zdjąć z ognia.
13
Dodaj więcej soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
14
Risotto podzielić na 6 płytkich misek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
15
Posypać boczkiem, kozim serem i pozostałą natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn