Risotto z dyni i kapustą
Risotto z dyni i jarmużu wymaga ok. 1 godzina od początku do końca. Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 68 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 94 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Jeśli masz oliwę z oliwek, bulion z kurczaka, jarmuż i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest dobre. Spróbuj Jęczmienne Risotto z kapustą i dyni, Easy Butternut squash & kale risotto z serowym parmezanem migdałowym, oraz Penne z dyni, jarmużem i kozim serem {12 tygodni zimowej dyni} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Podgrzać 1 łyżkę masła i oliwy z oliwek na dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać squash i posypać solą, chile proszku i pieprzu. Gotować przez kilka minut, obracając delikatnie szpatułką, aż Kabaczek będzie głęboko złoty i miękki (ale nie rozpadnie się).
Wyjąć na talerz i odstawić.
W tej samej patelni, roztopić Pozostałe 1 łyżka masła na średnim ogniu i dodać jarmuż. Wrzucić wokół szczypcami i gotować przez 3 do 4 protokół.
Dodać ugotowaną dynię i delikatnie wymieszać.
Wyjąć na talerz i odstawić.
Podgrzać bulion w rondlu na małym ogniu. Trzymaj ciepło.
Dodaj masło do tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, 2 do 3 protokół.
Dodać ryż i wymieszać, gotowanie przez 1 minutę.
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. W przyrostach 1-cup, zacznij dodawać bulion na patelni, mieszając, aby połączyć i delikatnie mieszając, gdy bulion jest wchłaniany. Jak tylko płyn zniknie, dodaj kolejną filiżankę do filiżanki i pół bulionu. Kontynuuj ten proces, delikatnie mieszając, gdy bulion się włącza, a ryż zaczyna stawać się delikatny.
Po drodze dodaj sól i pieprz.
Smak ryżu po około 5 szklanek bulionu zostały wchłonięte i zobaczyć, jaka jest konsystencja.
Dodaj kolejne 1 do 2 szklanki bulionu w razie potrzeby, aby ryż do odpowiedniej konsystencji; powinien być delikatny z odrobiną " bite."
Gdy ryż będzie miękki, dodaj gotowaną dynię i jarmuż oraz kurkumę i delikatnie wymieszaj.
Dodaj parmezan i śmietanę i mieszaj, aż się połączy. Smak i dodać więcej soli i pieprzu w razie potrzeby.
Posypać mieloną natkę pietruszki na wierzchu i podawać natychmiast z dodatkowymi wiórkami parmezanu!
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 85 dolarów.
![Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.