Risotto Z Dyni
Risotto z dyni może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.86 za porcję. Jedna porcja zawiera 381 kalorii, 9g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 47 minut. Udaj się do sklepu i odebrać dyni, oliwa z oliwek, ser Pecorino romano, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto Z Dyni, Risotto Z Dyni, oraz Risotto Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu i dodać squash. Gotować do miękkości, 57 protokół.
Dodaj sól morską, pieprz i szałwię. Odstawić do końca risotto. Doprowadzić 5 filiżanek bulionu do wrzenia w rondlu; zmniejszyć do gotować. Zapisz pozostałe 2 filiżanki.
Podgrzać 1 łyżkę każdego masła i oliwy z oliwek w ciężkich 45 quart smażyć patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć przez około 2 protokół, lub do przezroczyste.
Dodać ryż do mieszaniny i mieszać, aż wszystkie ziarna będą pokryte.
Krok za pomocą kadzi, zacząć dodawać gotującego bulionu 1/2 szklanki na raz, ciągle mieszając. Przed dodaniem większej ilości pozostawić do całkowitego wchłonięcia każdy dodatek. To zajmie około 2025 minut. Ryż będzie lekko al dente. Doprawić solą i pieprzem do smaku i umieścić z dala od bezpośredniego ognia, aż będzie gotowy do końca.
Krok około 5 minut przed podaniem, przynieść pozostałe 2 szklanki bulionu na wolnym ogniu. Ciepły squash na kuchence.
Rozgrzać mieszankę ryżu na średnim ogniu. Natychmiast zacznij dodawać gotujący bulion, 1/2 szklanki na raz, mieszając, aż będzie miękki i dość luźny. Większość bulionu powinna wyparować, ale nie powinna być sucha(możesz nie potrzebować wszystkich 2 filiżanek). Ryż powinien być miękki, a nie papkowaty. Jeśli jest zbyt suchy, dodaj trochę więcej gorącego bulionu. Wymieszać w squasha; smak przypraw.
Podawać w płytkich miseczkach.
Na wierzch posypać Parmigiano-Reggiano.
W razie potrzeby udekoruj szałwią i podawaj natychmiast.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico]()
Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico
12 miesięcy między stalą nierdzewną, dębowymi beczkami Slawońskimi, francuskimi barriques i tonneaux drugiego użycia.