Risotto Z Dyni
Przepis na risotto z dyni jest gotowy w około 55 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 415 kalorii. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz bulion z kurczaka, sól, liście tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Działa dobrze jako przystawka przyjazna dla budżetu. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 65%. Podobne przepisy to Risotto Z Dyni, Risotto Z Dyni, oraz Risotto Z Dyni.
Instrukcje
Doprowadzić bulion i wodę na wolnym ogniu w rondlu.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w patelni nonstick na średnim ogniu. Ugotować squasha z 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, mieszając od czasu do czasu, aż będzie złoty w miejscach (8-10 minut). Wymieszaj z tymiankiem.
Dodaj 1/2 mieszanka bulionu szklanki do patelni, zmniejszyć ogień i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż squash jest miękki i bulion odparowuje (8 do 10 minut więcej).
Zdjąć z ognia i odstawić.
W międzyczasie, w 4-kwartowym ciężkim garnku na średnim ogniu, ugotować cebulę w pozostałej 1 1/2 łyżki oleju z pozostałą 1/2 łyżeczki soli, mieszając, aż zmięknie (około 6 minut).
Dodać ryż i wrzucić do herbu z olejem; gotować 2 protokół.
Dodać wino i gotować do prawie całkowitego wchłonięcia (2 minuty więcej).
Wymieszać 1/2 szklanki gotującego się bulionu z ryżem i gotować na silnym wolnym ogniu, często mieszając, aż bulion zostanie wchłonięty. Kontynuuj gotowanie i dodawanie bulionu 1/2 szklanki na raz, stale mieszając i pozwalając na wchłonięcie każdego dodatku przed dodaniem więcej, aż ryż będzie kremowy, ale nadal al dente (w sumie około 20 minut); mieszanina powinna być konsystencją gęstej zupy. (Może być resztki bulionu.)
Wymieszać z masłem, serem i reserved squash.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
![Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.