Risotto Z Dyni
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać piżmowy Risotto spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 381 kalorii. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 47 minut. Mieszanka cebuli, pieprzu, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest dobre. Podobne przepisy to Risotto Z Dyni, Risotto Z Dyni, oraz Risotto Z Dyni.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu i dodać squash. Gotować do miękkości, 57 protokół.
Dodaj sól morską, pieprz i szałwię. Odstawić do końca risotto. Doprowadzić 5 filiżanek bulionu do wrzenia w rondlu; zmniejszyć do gotować. Zapisz pozostałe 2 filiżanki.
Podgrzać 1 łyżkę każdego masła i oliwy z oliwek w ciężkich 45 quart smażyć patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć przez około 2 protokół, lub do przezroczyste.
Dodać ryż do mieszaniny i mieszać, aż wszystkie ziarna będą pokryte.
Krok za pomocą kadzi, zacząć dodawać gotującego bulionu 1/2 szklanki na raz, ciągle mieszając. Przed dodaniem większej ilości pozostawić do całkowitego wchłonięcia każdy dodatek. To zajmie około 2025 minut. Ryż będzie lekko al dente. Doprawić solą i pieprzem do smaku i umieścić z dala od bezpośredniego ognia, aż będzie gotowy do końca.
Krok około 5 minut przed podaniem, przynieść pozostałe 2 szklanki bulionu na wolnym ogniu. Ciepły squash na kuchence.
Rozgrzać mieszankę ryżu na średnim ogniu. Natychmiast zacznij dodawać gotujący bulion, 1/2 szklanki na raz, mieszając, aż będzie miękki i dość luźny. Większość bulionu powinna wyparować, ale nie powinna być sucha(możesz nie potrzebować wszystkich 2 filiżanek). Ryż powinien być miękki, a nie papkowaty. Jeśli jest zbyt suchy, dodaj trochę więcej gorącego bulionu. Wymieszać w squasha; smak przypraw.
Podawać w płytkich miseczkach.
Na wierzch posypać Parmigiano-Reggiano.
W razie potrzeby udekoruj szałwią i podawaj natychmiast.