Risotto z cukinią

Risotto z cukinią
Hands-off Risotto z cukinią jest bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 55 minut. Mieszanka dodatków: gałązka oregano, cukinia, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 38%. Spróbuj Skrzydła nietoperza z zanurzeniem w bagnie i opadającymi rękami, Halloween Popcorn Hands, oraz Risotto Z Cukinią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cukinię pokroić na pół wzdłuż; każdą połowę pokroić w plastry 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
2
Bulion mikrofalowy w 2-qt. miska Bezpieczna w kuchence mikrofalowej o wysokiej 6 do 7 minut lub do bardzo gorącej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Roztopić masło w dużym piecu holenderskim na średnim ogniu; dodać cebulę, i smażyć 4 do 5 minut lub do miękkości. Wymieszać ryż i gotować, ciągle mieszając, 2 minuty. Wymieszać z gorącym bulionem i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu 10 minut. Wymieszać z cukinią i marchewką. Przykryć i gotować 10 do 12 więcej minut lub do ryżu jest miękka. Wymieszać ser i 3 kolejne składniki, mieszając aż ser się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
4
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 10 do 12 minut lub do momentu wchłonięcia cieczy.
5
Dekorować, w razie potrzeby.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn