Risotto z brązowym ryżem z dynią

Risotto z brązowym ryżem z dynią
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Risotto z brązowym ryżem z dynią. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.47 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz wino, łyżeczkę oregano, bulion warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto Z Dynią Z Brązowego Ryżu, Brązowy ryż Szafran Risotto (i dlaczego brązowy ryż jest lepszy niż biały ryż), oraz Risotto Z Grzybowo-Brązowym Ryżem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić bulion i wodę na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać szalotki; gotować 1 minutę lub do miękkości, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
4
Dodać grzyby i czosnek; gotować 3 minuty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CzosnekCzosnek
5
Dodać wino; gotować 1 minutę lub aż płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
6
Dodaj ryż; gotuj przez 1 minutę, ciągle mieszając. Wymieszać w 1 szklance mieszaniny bulionu; gotować 6 minut lub do momentu prawie wchłonięcia cieczy, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RyżRyż
7
Dodaj pozostały bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 55 minut). Wymieszaj dynię przez ostatnie 15 minut gotowania. Wymieszać z serem i pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
SerSer
BulionBulion

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia33
Magazyn