Risotto z borowikami i tymiankiem
Pieczone w piecu porcini & thyme risotto może być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 434 kalorie, 7G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz liście tymianku, oliwę z oliwek, wywar warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ten przepis jest lubiany przez 52 smakoszy i kucharzy. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczone Risotto Cytrynowo-Tymiankowe, Risotto Pieczone W Piekarniku, oraz Risotto pieczone w piekarniku.
Instrukcje
Pieczarki włożyć do miski, zalać 425 ml wrzącej wody i pozostawić do namoczenia na 10 min. W międzyczasie rozgrzać olej na patelni żaroodpornej i smażyć cebulę przez 2 minuty, aż zacznie zmiękać.
Dodać czosnek i gotować przez kolejną min.
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Grzyby odcedzić, zastrzegając płyn i posiekać.
Dodaj grzyby, tymianek i ryż na patelnię, a następnie dobrze wymieszaj. Przecedzić płyn grzybowy, wlać bulion i wino i doprowadzić do wrzenia.
Doprawić do smaku, przykryć i piec przez 25 minut, aż ryż się ugotuje i cała ciecz zostanie wchłonięta. Wymieszać starty parmezan, sprawdzić przyprawę i posypać dodatkowymi liśćmi tymianku i wiórkami parmezanu do podania.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Risotto działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon