Risotto z borowikami i tymiankiem

Risotto z borowikami i tymiankiem
Pieczone w piecu porcini & thyme risotto może być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 434 kalorie, 7G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz liście tymianku, oliwę z oliwek, wywar warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ten przepis jest lubiany przez 52 smakoszy i kucharzy. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczone Risotto Cytrynowo-Tymiankowe, Risotto Pieczone W Piekarniku, oraz Risotto pieczone w piekarniku.

Instrukcje

1
Pieczarki włożyć do miski, zalać 425 ml wrzącej wody i pozostawić do namoczenia na 10 min. W międzyczasie rozgrzać olej na patelni żaroodpornej i smażyć cebulę przez 2 minuty, aż zacznie zmiękać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać czosnek i gotować przez kolejną min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Grzyby odcedzić, zastrzegając płyn i posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
5
Dodaj grzyby, tymianek i ryż na patelnię, a następnie dobrze wymieszaj. Przecedzić płyn grzybowy, wlać bulion i wino i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Groszek Goya®Groszek Goya®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Doprawić do smaku, przykryć i piec przez 25 minut, aż ryż się ugotuje i cała ciecz zostanie wchłonięta. Wymieszać starty parmezan, sprawdzić przyprawę i posypać dodatkowymi liśćmi tymianku i wiórkami parmezanu do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn