Risotto Z Borowikami

Risotto Z Borowikami
Risotto z grzybami borowikowymi to bezglutenowe przystawka. Na $3.4 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 351 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz ryż arborio, borowiki, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Risotto Z Borowikami, Risotto Z Borowikami, oraz Risotto Z Borowikami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W żaroodpornej misce moczyć suszone grzyby borowiki we wrzącej wodzie, aż zmiękną, około 20 minut. Przetrzyj grzyby w wodzie, aby usunąć wszelkie ziarna, a następnie wyciągnij je z moczącej cieczy i grubo posiekaj. Zarezerwuj płyn do namaczania grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone BorowikiSuszone Borowiki
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
W średnim rondlu doprowadzić wywar warzywny do wrzenia. Przykryć i utrzymać czas na wolnym ogniu na wolnym ogniu. W dużym rondlu lub średniej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozpuść 2 łyżki masła w oliwie z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodaj cebulę i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Dodać grzyby cremini i gotować, mieszając, aż zmiękną, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby CriminiGrzyby Crimini
5
Dodać ryż do garnka i gotować, mieszając, aż powlekane, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać białe wino do ryżu i gotować na wolnym ogniu, aż prawie odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Groszek Goya®Groszek Goya®
7
Dodaj posiekane borowiki i zarezerwowany płyn do namaczania grzybów, zatrzymując się, zanim dojdziesz do ziarna na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
8
Dodaj wystarczająco gorący wywar, aby przykryć ryż i gotuj, ciągle mieszając, aż wywar zostanie wchłonięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®Groszek Goya®
9
Dodaj więcej zapasów. Kontynuuj gotowanie i mieszanie, dodając więcej bulionu w miarę wchłaniania, aż ryż będzie po prostu miękki i utworzy kremowy sos, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®Groszek Goya®
10
Wyjąć z ognia risotto z borowikami i wymieszać z pozostałymi 2 łyżkami masła i startym parmezanem. Przyprawiamy risotto solą i pieprzem i kadzi do płytkich misek. Risotto polać wiórkami parmezanu i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn