Risotto Z Borowikami
Risotto z grzybami borowikowymi to bezglutenowe przystawka. Na $3.4 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 351 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz ryż arborio, borowiki, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Risotto Z Borowikami, Risotto Z Borowikami, oraz Risotto Z Borowikami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W żaroodpornej misce moczyć suszone grzyby borowiki we wrzącej wodzie, aż zmiękną, około 20 minut. Przetrzyj grzyby w wodzie, aby usunąć wszelkie ziarna, a następnie wyciągnij je z moczącej cieczy i grubo posiekaj. Zarezerwuj płyn do namaczania grzybów.
W średnim rondlu doprowadzić wywar warzywny do wrzenia. Przykryć i utrzymać czas na wolnym ogniu na wolnym ogniu. W dużym rondlu lub średniej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozpuść 2 łyżki masła w oliwie z oliwek.
Dodaj cebulę i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 4 protokół.
Dodać grzyby cremini i gotować, mieszając, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodać ryż do garnka i gotować, mieszając, aż powlekane, o 1 minutę.
Dodać białe wino do ryżu i gotować na wolnym ogniu, aż prawie odparuje.
Dodaj posiekane borowiki i zarezerwowany płyn do namaczania grzybów, zatrzymując się, zanim dojdziesz do ziarna na dnie.
Dodaj wystarczająco gorący wywar, aby przykryć ryż i gotuj, ciągle mieszając, aż wywar zostanie wchłonięty.
Dodaj więcej zapasów. Kontynuuj gotowanie i mieszanie, dodając więcej bulionu w miarę wchłaniania, aż ryż będzie po prostu miękki i utworzy kremowy sos, około 30 minut.
Wyjąć z ognia risotto z borowikami i wymieszać z pozostałymi 2 łyżkami masła i startym parmezanem. Przyprawiamy risotto solą i pieprzem i kadzi do płytkich misek. Risotto polać wiórkami parmezanu i podawać.