Risotto z boczkiem i słodkim groszkiem

Risotto z boczkiem i słodkim groszkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj risotto z boczkiem i słodkim groszkiem. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 324 kalorie, 10g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś parmezan, rosół z kurczaka, groszek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Słodkie Pean i chrupiące Boczkowe Risotto, Risotto z groszkiem i boczkiem, oraz Risotto Z Bekonem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu 5 min. albo tylko do momentu, aż bekon będzie chrupiący, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ćwiartki Nadziewanych Oliwek Lindsay® Manzanillaćwiartki Nadziewanych Oliwek Lindsay® Manzanilla
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan PLANTERS®Drobno Posiekane Orzechy Pekan PLANTERS®
2
Usuń boczek z patelni z łyżką szczelinową, zastrzegając kapiele na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
ćwiartki Nadziewanych Oliwek Lindsay® Manzanillaćwiartki Nadziewanych Oliwek Lindsay® Manzanilla
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Drobno Posiekane Orzechy Pekan PLANTERS®Drobno Posiekane Orzechy Pekan PLANTERS®
3
Odcedzić boczek na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
ćwiartki Nadziewanych Oliwek Lindsay® Manzanillaćwiartki Nadziewanych Oliwek Lindsay® Manzanilla
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Karmelki I Tootsie Roll MidgeesKarmelki I Tootsie Roll Midgees
4
Do kapieli dodać cebulę; gotować 4 do 5 min. lub aż do kruchego-Delikatnego, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Papryka, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm1 Czerwona Papryka, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
5
Dodać ryż i czosnek; gotować 3 min. lub aż ryż będzie nieprzezroczysty, często mieszając. Stopniowo dodawać 1/2 puszki bulionu, gotować i mieszać 3 min. lub do momentu całkowitego wchłonięcia bulionu. Powtórz z pozostałym bulionem, mieszając w twarogu z ostatnim dodatkiem bulionu i gotując 5 min. lub ser śmietankowy jest całkowicie topiony i mieszanina jest dobrze wymieszana.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Cienko Pokrojonego Sera Monterey Jack1/2 Funta Cienko Pokrojonego Sera Monterey Jack
2 łyżki świeżo Posiekanej Zielonej Cebulki2 łyżki świeżo Posiekanej Zielonej Cebulki
1/4 Szklanki Posiekanej Niesłodzonej Czekolady1/4 Szklanki Posiekanej Niesłodzonej Czekolady
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
6
Groszek wymieszać; gotować 2 min. lub aż do ogrzania, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
7
Zdjąć z ognia. Wymieszać z boczkiem, pietruszką i 1 łyżką. Parmezan.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Kilka Ogolonych Parmiginao-ReggianoKilka Ogolonych Parmiginao-Reggiano
ćwiartki Nadziewanych Oliwek Lindsay® Manzanillaćwiartki Nadziewanych Oliwek Lindsay® Manzanilla
8
Podawać z pozostałym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn