Risotto z boczkiem i słodkim groszkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj risotto z boczkiem i słodkim groszkiem. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 324 kalorie, 10g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś parmezan, rosół z kurczaka, groszek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Słodkie Pean i chrupiące Boczkowe Risotto, Risotto z groszkiem i boczkiem, oraz Risotto Z Bekonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu 5 min. albo tylko do momentu, aż bekon będzie chrupiący, mieszając od czasu do czasu.
Usuń boczek z patelni z łyżką szczelinową, zastrzegając kapiele na patelni.
Odcedzić boczek na papierowych ręcznikach.
Do kapieli dodać cebulę; gotować 4 do 5 min. lub aż do kruchego-Delikatnego, mieszając od czasu do czasu.
Dodać ryż i czosnek; gotować 3 min. lub aż ryż będzie nieprzezroczysty, często mieszając. Stopniowo dodawać 1/2 puszki bulionu, gotować i mieszać 3 min. lub do momentu całkowitego wchłonięcia bulionu. Powtórz z pozostałym bulionem, mieszając w twarogu z ostatnim dodatkiem bulionu i gotując 5 min. lub ser śmietankowy jest całkowicie topiony i mieszanina jest dobrze wymieszana.
Groszek wymieszać; gotować 2 min. lub aż do ogrzania, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z boczkiem, pietruszką i 1 łyżką. Parmezan.
Podawać z pozostałym parmezanem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.