Risotto Z Bekonem

Risotto Z Bekonem
Risotto z bekonem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,54 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 698 kalorii, 22g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 4626 smakoszy i kucharzy. Wiele osób naprawdę lubi to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka ryżu arborio, rosół z kurczaka, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Risotto Z Bekonem, Risotto z groszkiem i boczkiem, oraz Risotto z boczkiem i peanem.

Instrukcje

1
Gotować i wymieszać pokrojony w kostkę boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Odcedzić boczek i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
3
Doprowadzić rosół z kurczaka do wrzenia w rondlu na dużym ogniu; zmniejszyć ogień do niskiego, aby utrzymać gorący rosół z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Rozgrzać 2 łyżki masła w dużym rondlu o grubym dnie na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodać cebulę i czosnek; gotować i mieszać, aż cebula zacznie się złocisty brąz na brzegach, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
6
Wlać ryż i mieszać, aż ryż jest pokryty masłem i zaczął toast, 2 do 3 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej; wymieszać jedną trzecią gorącego wywaru z kurczaka i nadal mieszać, aż ryż wchłonie płyn i stanie się kremowy. Powtórz ten proces jeszcze dwa razy, stale mieszając. Mieszanie w bulionie powinno trwać od 15 do 20 minut. Po zakończeniu ryż powinien być delikatny, ale lekko jędrny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
MasłoMasło
TostyTosty
RyżRyż
7
Wyjmij risotto z ognia i wymieszaj pozostałe 2 łyżki masła, parmezan i zarezerwowany boczek. Przed podaniem doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
BoczekBoczek
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn